Турско знаме се развя в Ловеч

9
Според бивш армейски офицер, в чужда държава то може да бъде издигнато само над посолство или консулство
Според бивш армейски офицер, в чужда държава то може да бъде издигнато само над посолство или консулство Снимка: Иван Иванов

Знамето на националния флаг на Република Турция се вее свободно в Ловеч.

Байрякът може да бъде видян  в ж.к. „Младост“ бл. 332, вх. „Е“, откъм страната на околовръстния път.

За това е известил областният координатор на НФСБ - Ловеч и общински съветник Иван Иванов, цитиран от Lovechmedia.com

Според бившия армейски офицер, добре е да не се забравя, че едно национално знаме е неделима принадлежност на всяка държава и израз на нейната независимост, и суверенитет. В чужда държава то може да бъде издигнато само над посолство или консулство.

В случая патриот №1 на област Ловеч настоява отговорните институции да потърсят от лицето, издигнало в Ловеч турското знаме, отговор на следните въпроси:

  • С какъв статут се ползва жилищна сграда в гр. Ловеч ж.к. „Младост“ бл. 332, вх. „Е“, че на фасадата на тераса се развява флаг на Османска Турция?
  • Може би град Ловеч вече не е част от суверенна Република България, а от вилаета Румелия на отминалата във времето Османска империя?
  • Вход „Е“ на бл. 332 след 1993 год. е населяван от български воини. Как те допуснаха този резил за държавата и града ни?
  • Как в бл. 332 и обитателите на входовете „А“и „Б“, също военни, допускат този резил?

Пак според Иван Иванов, броени дни преди тазгодишното шествие-поклонение по повод 144 години от обесването на Васил Левски, ловчанци би трябвало да са наясно със себе си ще ли оставят знамето на наследницата на някогашната империя, заличила България за пет века, да се развява в града им, избран от Апостола за столица на Привременното правителство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари