Турнир по конен спорт за „Купата на Кмета“ в Каран Върбовка

0

На 3 септември 2016г., в китното русенско село Каран Върбовка се проведе третият по рода си турнир по конен спорт  Дерби - крос 2016  за „Купата на Кмета“. 

Организатори на турнира са кметството в село Каран Върбовка и СЕК „Кентавър – Русе“.

Домакин на събитието беше г-н Михаил Трифонов, кмет на Каран Върбовка,  а официални гости бяха г-н Станимир Станчев, заместник областен управител на област Русе, заместник-кметът на община Две могили, Бисер Йончев и г-жа Милка Трифонова, майстор на спорта и почетен гражданин на Русе.

Основна цел на турнира, който привлича все повече млади участници и любители е те да имат възможност да се изявят във всестранната езда, която е една от най-трудните дисциплини в конния спорт.

Тазгодишната надпреварата включваше два вида изпитания, в които премериха сили 18 тандема от русенските клубове „Кентавър – Русе“ и „Русе хорс“, както и представители на клуб „Калоян 92“ от Арбанаси.

Наградите в изпитанието дерби-крос за начинаещи, в което участваха деца и аматьори, неучаствали в Държавни първенства, връчи г-н Бисер Йончев. Победител в тази надпревара стана Стефани Стефанова от клуб „Русе хорс“, с кон Шарън.

Честта да връчи наградите в изпитанието „Дерби-крос 2016 за „Купата на кмета на с. Каран Върбовка“ се падна на г-н Станимир Станчев.  В тази категория право да се състезават имаха деца до 14 години и аматьори със стартове в първенствата от Държавния спортен календар. Купата грабна Даниел Атмаджов с кон Нурия от клуб „Калоян 92“.

Организаторите на атрактивното събитие се бяха погрижили освен за състезателите и за зрителите на турнира. Публиката имаше възможност да се включи в различни интересни игри, за участието и старанието, в които получи много награди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари