Турнирът за Купа „Русе” стартира днес

0

Кметът Пламен Стоилов откри днес, в зала „Академик” на Русенския университет, петото издание на турнирa за Купа „Русе”.

Надпреварата се организира от Тежкоатлетически спортен клуб „Русе”.

На официалното откриване присъстваха още народният представител Пламен Нунев, домакинът и президент на русенския клуб д-р Кирил Панайотов, президентът на Българската федерация по щанги Неделчо Колев, старши треньорът на националния отбор на България по вдигане на тежести Иван Иванов, олимпийски, световни и европейски шампиони по вдигане на тежести и други спортни деятели и гости.

„Гордея се с постиженията на русенския тежкоатлетически клуб. Това състезание се превърна в традиция и всеки път е на още по-високо ниво“, заяви кметът Пламен Стоилов.

Над 10 клуба от цялата страна, с близо 80 състезатели и техните треньори, се включиха в турнира. Сред тях са шампионът Величко Чолаков, който пристига със своите възпитаници от клуба по щанги в Смолян. Със своите състезатели от Асеновград се включи и личният треньор на златната Боянка Костова – Лъчезар Кишкилов.

Сред участниците бе и Валя Лухова, която се включи в детската Олимпиада през миналата година. Не на последно място и русенците-национални състезатели Надежда-Мей Нгуен и Стилиян Гроздев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари