Цветан Цветанов: Бойко Рашков не направи никаква реформа в МВР

2
От акциите на Рашков няма произлезли осъдителни присъди, разкритикува бившият вътрешен министър
От акциите на Рашков няма произлезли осъдителни присъди, разкритикува бившият вътрешен министър Видео: NOVA

Той не смята, че трябва да бъдат продължени преговорите с "Газпром"

"В последните месеци няма резултати от борбата в корупцията. От акциите на Рашков няма произлезли осъдителни присъди. Той не успя да направи никаква реформа в МВР". Това заяви лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов за "Офанзива" по NOVA

Мнението му е, че при промяна в позицията на ИТН може да има подкрепа в зала. "Ако всяко заседание започва с фалстарт, ще бъде една агония. Продуктивността на парламента ще бъде нулева. При тежка политическа конфронтация намирането на мнозинство остава проблем. Коалицията бе създадена на безпринципна основа, няма идеология, няма управленска реформа, нито секторни политики", коментира политикът.

По думите му трябва да се търсят теми, които да обединяват депутатите по важни приоритети за страната. "Ако имахме необходимата газова свързаност, нямаше да сме зависими от преговорите на "Газпром". За 12 години Комотини-Стара Загора не беше изградена. Не смятам, че трябва да бъдат продължени преговорите с "Газпром", категоричен бе той.

Според него има неразбиране и конфронтация и по въпроса с РС Македония. "Днес за първи път премиерът Петков и външният министър Генчовска присъстват на срещата с Шолц. Това е добър знак и говори за единна позиция", смята той. И допълва, че трябва да се търси обвързано с изпълнение на рамката споразумение между България и РСМ.

"Не смятам, че Петков ще вземе еднолично решение за РСМ. Той ще внесе дебата в парламента", прогнозира Цветанов. И уточни, че има няколко важни неща, които да бъдат решени от НС, като актуализацията на бюджета. "Смятам, че ИТН ще подкрепят бюджета, иначе ще е трудно да се намери мнозинство", отбеляза той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари