Цвета Караянчева посети Русе

1
Председателят на НС се срещна с кметове от област Русе
Председателят на НС се срещна с кметове от област Русе

Това, което България прави в момента като председател на Съвета на Европейския съюз, е изключително важно, особено когато става дума за национална кауза, политиците трябва да са обединени и да работят заедно в интерес на всички български граждани, каза днес председателят на Народното събрание Цвета Караянчева  пред кметове и общински съветници от област Русе.

Каква по-добра реклама за България от председателството, подчерта Караянчева, като отбеляза, че над 1200 високопоставени представители на държавите от ЕС ще бъдат у нас по различни поводи, свързани с председателството.

Председателят на Народното събрание акцентира в обръщението си и върху важността на работата в парламентарните комисии, защото там по думите й се решават важните проблеми на държавата.

Там се дават конкретни предложения и се обменят мнения по законопроектите, каза Караянчева и посочи пример с промяната на над 50 закона, само за да се въведе електронен достъп до свидетелството за съдимост на всеки.

В този контекст тя заяви, че приоритетна задача е привличането на инвеститори, които да създадат работни места и дадат тласък напред на българската икономика.

Русе е пример за положително развитие в това отношение, защото регистрираната безработица тук е изключително ниска - близо 4 на сто в края на 2017 година.

Цвета Караянчева насърчи кметовете да бъдат активни и да използват всички възможности за разработване на проекти с европейско финансиране с оглед подобряване на условията за живот в осемте общини на Русенска област, предаде БТА.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари