"Каритас" в Русе събира дарения за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия

2
Приемат се нови неупотребявани вещи от първа необходимост
Приемат се нови неупотребявани вещи от първа необходимост Снимка: Facebook / Каритас Русе / Архив

Приемат се нови неупотребявани вещи от първа необходимост

Русенската католическа организация "Каритас" и мрежата на "Каритас" в България поставят началото на акция за събиране на дарения за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. Това съобщи координаторът на акцията за крайдунавския град Цвета Ненова.

В Русе даренията ще се приемат в Хуманитарния център на "Каритас" на улица "Богдан войвода" №3 от утре до 19 февруари тази година. Необходими са нови неупотребявани вещи - спално бельо, топли завивки, спални чували и подложки за тях, топли дрехи и обувки - детски, женски и мъжки, както и хигиенни материали.

Ненова обясни, че русенската организация "Каритас", която действа на територията на Северна България, ще отвори пунктове за събиране на дарения също в Свищов, Белене и Варна. Очаква се да бъде обявена и банкова сметка, по която ще се приемат парични помощи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари