Цените в Германия ускориха растежа си

1
Основен фактор за това е поскъпването на суровините
Основен фактор за това е поскъпването на суровините Видео: NOVA

Основен фактор за това е поскъпването на суровините

Цените в Германия са ускорили растежа си през септември. Причината за това е поскъпването на суровините и междинните продукти, пише агенция „Ройтерс”, цитирана от NOVA.

Цените на производителите са се покачили с 19,9% на годишна база през септември, докато месечното увеличение е било в размер на 1,6 на сто.

Според данните на Федерална статистическа служба енергийните продукти са поскъпнали с 43,9% за година през миналия месец, като енергията за домакинствата е станала с 51% по-скъпа. Тарифата на природния газ пък е била с 95% по-висока, тази на мазута - със 108%, а на електроенергията - с 21%. Поскъпването при храните е било в размер на 18,7 на сто спрямо септември 2021 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    b'Aaal
    Това е чудесна новина за цяла германия! Дори като един зелен ястреб им предлагам моментално да спрат абсолютн овсички свои атомни централи, моментално да спрат абсолютно всички ТЕЦ-ове и да останат само на ветрени мощности и слънчеви мощности! Нека да са напълно "зелени" като зеленски! Честито на цяла германия! Станаха и тотално в крак с американските "ценности" - мултикултурни, дори целият им национален отбор по футбол е почернял! Браво, разпространяват като ястреби лъгъбътизма, абе добре са си! Дано растежът на цените им да достигне до края на 2022 година 70 % и да са гордид евроатлантици, все пак са приятели със сащ! Между другото - Фолксваген мести прозиводството си в сащ, хиляди германски работници ще останат без работа, а в сащ ще бъдат наети същият брой хиляди работници. Т.е. деиндустриализацията на германия започна, както и на европа, сащ деиндустриализира европа, но европейските ни "приятели" и "партньори" не са го разбрали, но са много щастливи, че са американски ястреби. Допълнение: Разбира се, че умишлено изписвам с малки букви имената на държавите, заслужили са вече да са малки, безполезни за всички нас
  • 3
    4
    Ами
    Нека немците благодарят за високите цени на американските си приятели! Че без тях нямаше да има толкова много войни и светът щеше да е едно по-добро място за живеене.
  • 5
    3
    до 2
    Дано да могат да продължат да ти изпращат. Ако не беше "демокрацията" нямаше да има нужда да тежиш на бюджета на децата си. А иначе те разказват ли ти за това, че в Германия, Франция, Испания, Англия, Нидерландия вече са започнали масови протести? В първите две страни даже обмислят да пуснат армията да помага на полицията, което само по себе си е пълен идиотизъм? А децата ти казаха ли си колко ПЪТИ са им се повишили разходите за храна и комунални, защото посочените цифри по-горе са официални и абсолютно неверни.
  • -1
    2
    До 1
    Затова сигурно дъщерята и зетя ми изпращат евра като помощ към пенсииката?
  • 5
    1
    ...
    Европа вече е на колене и на ум проклина усраина. Ама е късно моме, за китка.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари