Трима министри ще представят издаването на електронна медицинска бележка за учениците

0
Представянето ще се състои в сградата на МЕУ в столицата
Представянето ще се състои в сградата на МЕУ в столицата

Представянето ще се състои в сградата на МЕУ в столицата

Трима министри от кабинета ще представят днес процеса по издаване на електронна медицинска бележка за извиняване на отсъствия поради здравословни причини на учениците от I до XII клас. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на електронното управление (МЕУ).

В представянето, което ще се състои от 12:00 часа в сградата на МЕУ в столицата, ще се включат министърът на електронното управление Александър Йоловски, министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков и министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков. На събитието ще бъдат още председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров и Ивайло Стойчев, мениджър проекти в „Информационно обслужване“ АД.

В средата на август от „Информационно обслужване“ съобщиха за регистрирани 52 065 320 прегледа, 624 967 дентални прегледа, 2 344 651 хоспитализации и 5 806 789 имунизации в Националната здравна информационна система (НЗИС). С нея работят всички участници в сектор „Здравеопазване“, като към момента са регистрирани 24 345 лекари, 4 426 фармацевти и 6 606 лекари по дентална медицина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари