Трима чужденци сключиха споразумения с русенската прокуратура

0
Те се признават за виновни в опита им нелегално да преведат през границата 19-годишен египтянин
Те се признават за виновни в опита им нелегално да преведат през границата 19-годишен египтянин Снимка: Dunavmost, архив

Районен съд – Русе одобри споразумения между прокуратурата и трима чужди граждани, с което Р. М. и М. Б. се признават за виновни в опит да преведат през границата на страната А. Е.

Р. М. е роден в Палестина, живее в Италия и е без гражданство. М. Б. е роден в Кралство Мароко, живее и е гражданин на Република Италия, женен, с основно образование, работи като строителен работник, неосъждан. А. Е. е на 19 години, роден в Египет, египетски гражданин, с постоянен адрес в Дом за настаняване на бежанци към ДАБ – гр.Харманли, осъждан.

Съгласно първото споразумение, Р. М. и М. Б. се признаха за виновни в това, че на 13.11.2021г. на ГКПП – Русе в съизвършителство направили опит да преведат през границата на страната отделно лице – А. Е., без разрешение на надлежните органи на властта, като преведеното лице не е български гражданин и е използвано моторно превозно средство – лек автомобил марка „Мерцедес”, модел „C 220 CDI“, италиански регистрационен номер и деянието им останало недовършено по независещи от волята им причини. За това престъпление Р. М. и М. Б. приеха да изтърпят наказания лишаване от свобода за срок от 2 години с 4-годишен изпитателен срок и глоба в размер на 10 000 лв. за всеки от тях.

А. Е. се призна за виновен по две обвинения: опит да излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта и за това, че съзнателно се ползвал от неистински чуждестранен официален документ за самоличност – италианска лична карта. За първото престъпление прие да изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 5 месеца, а за второто – 6 месеца. Двете санкции са групирани и египетският гражданин ще изтърпи една, по-тежката от двете, а именно лишаване от свобода за срок от 6 месеца при първоначален общ режим. Тъй като тези престъпления са извършени в изпитателния срок на друга присъда отново за опит да премине нелегално границата на България, то А. Е. ще изтърпи отделно и отложеното наказание лишаване от свобода за срок от 6 месеца при общ режим.

Споразуменията са окончателни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари