Три учителки от СУ "Васил Левски" са заразени с коронавирус

1
Засега само двама първокласници от школото са с положителен тест за ковид
Засега само двама първокласници от школото са с положителен тест за ковид

Почти всеки ден от вече отминаващата седмица в страната беше отбелязван антирекорд, свързан с разпространението на новия коронавирус.

От 12-и октомври до днес в България бяха обявени 4789 нови случая, а 1094 души бяха излекувани. Същевременно други 77 човека с положителен PCR тест за COVID-19 починаха.

Що се касае до област Русе, то за същия период бяха регистрирани 90 нови случая, като един от тях остава карантиниран на територията на друга област.

През седмицата 18 души от региона бяха излекувани, а един почина. Сред случаите през седмицата са шест учителки – три от СУ „Васил Левски“, две от МГ „Баба Тонка“ и една от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“, а също и двама първокласници от СУ „Васил Левски“, 13-годишен седмокласник от ПЧСУ „Леонардо да Винчи“, както и 6-годишно дете от Детска градина „Слънце 1“.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе достигна 552-ма души, като активните случаи са 143. Към момента 32-ма души са на болнично лечение, а 111 са оставени под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 68, а жените са 75, което в проценти е съответно 48% и 52%. Съвсем лека е промяната в разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 315 са жените, а мъжете са 237, което в проценти е респективно 57% и 43%.

Припомняме, че новите случаи на коронавирусна инфекция се обявяват за изминалото денонощие.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари