Транспортираните със „Спартан“ чужденци са с дълбоки изгаряния

0
Те са настанени в „Пирогов“ и имат шанс за живот
Те са настанени в „Пирогов“ и имат шанс за живот Снимка: УМБАЛСМ "Пирогов"

Те са настанени в „Пирогов“ и имат шанс за живот

Тримата чуждестранни граждани, транспортирани от Армения, са настанени в „Пирогов“ и имат шанс за живот, каза министърът на здравеопазването Христо Хинков в предаването „Денят започва“ по БНТ.

Министърът обясни, че те са в тежко състояние с дълбоки изгаряния, но не са интубирани. Тримата са били ранени при експлозия на горивен склад в Нагорни Карабах.

Клиниката по изгаряния в „Пирогов“ е водеща, не само в България, там колегите са правили чудеса, подчерта министърът на здравеопазването.

Екипаж от състава на 16-а авиобаза Враждебна изпълни вчера задача със самолет „Спартан“ по медицинска евакуация от Армения на трима чуждестранни граждани. В 0:35 ч. на 7 октомври пострадалите бяха транспортирани до Летище София, за да бъдат настанени за лечение.

При експлозия в склад за горива на 25 септември в Нагорни Карабах загинаха 125 души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари