Тръмп ще се срещне с Ким Чен-ун на 12 юни

0
Американският президент прогнозира, че отношенията със Северна Корея в края на краищата ще се увенчаят с успех
Американският президент прогнозира, че отношенията със Северна Корея в края на краищата ще се увенчаят с успех Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви пред репортери след среща в Белия с пратеник на Пхенян, че ще се срещне с лидера на КНДР Ким Чен-ун на 12 юни в Сингапур и че комунистическата държава желае да се откаже от ядреното си оръжие, предадоха Франс прес и Ройтерс, цитирани от БТА.

Тръмп се срещна в Белия дом с високопоставения пратеник на комунистическата държава Ким Йон-чхол и срещата е продължила по-дълго от планираното. Президентът каза, че тя е минала "много добре", предаде Асошиейтед прес. Тръмп каза също, че президентът на Китай Си Цзинпин е помогнал за уреждане на срещата.

Американският президент прогнозира, че отношенията със Северна Корея в края на краищата ще се увенчаят с успех. "Мисля, че това вероятно ще бъде успешен процес". "Мисля, че ще започнем отношения помежду си и те ще започнат на 12 юни", каза Тръмп.

Той съобщи, че е обсъдил с Ким Йон-чхол прекратяване на Корейската война.

Държавният глава каза, че очаква идването на деня, когато ще може да отмени санкциите срещу Северна Корея и че според него САЩ няма да дадат основната сума пари в помощ на КНДР, а това ще направи Южна Корея.

Тръмп изтъкна, че повече няма използва термина "максимален натиск", защото двете страни вече намират общ език.

 Същевременно стана ясно, че Белият дом усилено готви среща между президентите на САЩ и Русия - Доналд Тръмп и Владимир Путин. Това разкрива в. "Вашингтон поуст". В момента е известно, че двамата държавници са провели на 20 март телефонен разговор. Самият посланик на САЩ в Русия Джон Хантсман се намира във Вашингтон. Той иска да организира среща между Тръмп и Путин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари