Тръмп и Ким Чен-ун пристигнаха в Сингапур

0
Във вторник предстои историческа среща между действащ американски президент и лидер на Северна Корея
Във вторник предстои историческа среща между действащ американски президент и лидер на Северна Корея Видео: NOVA

Ким Чен-Ун и Доналд Тръмп вече са в Сингапур.

Във вторник предстои историческа среща между действащ американски президент и лидер на Северна Корея. Големият интерес към преговорите донякъде засенчва факта, че двамата лидери не са обявили определена цел на срещата. Политическите противници на Тръмп го обвиняват, че тръгва към толкова важни разговори без определен план. Но милиардерът каза, че срещата с Ким е "мисия в името на мира". И добави, че Ким Чен-ун ще има само една възможност да направи исторически избор за себе си, страната си и корейския народ.

Придвижването на лидера от Пхенян беше обвито в пълна мистерия, съобщава БГНЕС. От летището в севернокорейската столица излетяха най-малко три самолета.  Единият от тях беше старият съветски Ил-62 - личният самолет на Ким, официално известен като "Chammae-1" или „Goshawk-1”, но неофициално наричан "Air Force Un". Гардовете на лидера обаче преценили, че машината не е достатъчно сигурна и затова Ким Чен-ун се качил на „Боинг 747” на компанията „Air China”.

Според сайта за проследяване на полетите Flightradar24, той излетял с номер на полета CA122 - стандартно означение за маршрута на авиокомпанията от Пхенян до Пекин. Във въздуха обаче номерът на полет е променен на CA061.

Край на конспирацията сложи външният министър на Сингапур Вивиан Балакришнан, след като публикува снимка в Twitter как се ръкува с Ким Чен-ун.

Ким бе вкаран в града-държава с конвой от повече от 20 превозни средства, включително линейка.

Стотици сингапурци се струпаха по улиците, за да направят собствени снимки на черната лимузина на лидера. Тя била със затъмнени стъкла, въпреки че в Сингапур това е забранено – дори за колата на премиера.

Репортери и фотографи бяха обсадили тротоарите извън хотел "Сейнт Реджис“, където Ким трябва да отседне. Видимостта към лобито на хотела е максимално намалена. Освен на три официални снимки, публикувани от правителството на Сингапур, часове след кацането му Ким не е видян никъде. Властите в страната домакин на историческата среща съобщиха, че разходите по организирането й ще бъдат около 20 млн. сингапурски долара. Почти половината от тази сума е похарчена за охрана. Не е ясно кой ще плати хотелската сметка на севернокорейската делегация. 

„Най-много една минута. Толкова ще ми отнеме, за да разбера дали Ким Чен-ун е сериозен. Усетът ми ще помогне. Това ми е работата. Чували ли сте дето казват, че знаеш дали ще харесаш някого в първите 5 секунди? Много бързо ще разбера, дали ще излезе нещо добро. Ако не става, няма да си губя времето. Нито пък неговото”, заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп.

„Аз имам ясна цел в тези разговори. Но каквото и да се разберем, ще бъде по-скоро импровизация. Такива преговори никога не е имало. Това е лидер, чийто характер не познаваме. Като цяло не се знае много за него. Очаквам да ме изненада приятно. Но съм казвал и преди - може нищо да не се получи”, коментира още Доналд Тръмп.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари