Тръмп предложи инжектиране на дезинфектант срещу Covid-19

0
Президентът на САЩ имаше и други идеи за иновативни терапии - той предложи пациентите да бъдат излагани на ултравиолетова светлина… вътрешно
Президентът на САЩ имаше и други идеи за иновативни терапии - той предложи пациентите да бъдат излагани на ултравиолетова светлина… вътрешно

Президентът на САЩ Доналд Тръмп бе остро критикуван от медицинската общност в страната, след като предложи проучване, което да покаже дали инжектирането на дезинфектанти в тялото може да лекува коронавирусната инфекция, информира Mediapool.bg.

Президентът имаше и други идеи за иновативни терапии - той предложи пациентите да бъдат излагани на ултравиолетова светлина… вътрешно.

Предисторията. На пресконференция в четвъртък Уилям Блейк, който отговаря за вътрешната сигурност, представи проучване, който показва, че коронавирусът отслабва, когато е изложен на топлина и светлина.

Проучването показва още, че белината може да убие вируса в слюнката или дихателните течности в рамките на пет минути, а изопропиловият алкохол може да го убие още по-бързо.

Така президентът Тръмп пое нещата в свои ръце и предложи тези открития да бъде проучена по-подробно.

"Така че, ако предложим, че ударим тялото с огромна – дали да е ултравиолетова и някаква друга светлина, и аз мисля, че вие казахте, че това не е проверявано, но вие ще го тествате", каза президентът

"И тогава аз ви казах, предложих да вкарате светлината вътре в тялото, което можете да направите през кожата или по някакъв друг начин. Мисля, че вие ще тествате това също. Звучи интересно. И след това видях как дезинфектантът може да го накаутира (вируса) за една минута. Една минута! Има ли начин… дали можем да направим нещо такова чрез инжектиране или почти изчистване. Така че ще бъде интересно да проверим това", каза президентът.

С тези думи Тръмп се обърна към д-р Дебора Биркс, която е координатор на Белия дом по въпросите на Covid-19. Тръмп все пак уточни, че не е лекар, но е човек, който добре ги разбира нещата.

Известни американски лекари реагираха моментално, като предупредиха, че президентските идеи могат да доведат до фатални резултати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари