Този мъж прави нещо изумително с бедните деца под моста

0

Преди много години, един мъж започва кауза, за да помогне на децата, които живеят в бедност, и го прави по много специален начин.

Той е допринесъл повече от просто време и пари за тази кауза. Той разпространява идеята си в цялата страна и продължава да вдъхновява другите да се присъединят към усилията му.

През 1989 г., Раджеш Кумар Шарма е принуден да се откаже от колежа след първата си година в него, поради финансови затруднения на семейството му.

Въпреки това, мечтата му да стане инженер не е изцяло прекъсната.

Собственикът на магазин за хранителни стоки в района Шакарпур в Делхи, Индия, често забелязва деца, които прекарват дните си в безцелни игри, вместо да ходят на училище.

Той решава да помогне на тези деца, повечето от които са родени в бедни семейства.

Шарма създава „Безплатно училище: Под моста“, за да образова децата, които живеят в колиби и бараки в селата по поречието на река Ямуна.

Класната стая на открито се намира под един мост на метрото в близост до брега на речна станция и е безплатна за ученици, които желаят да присъстват.

По-голямата част от тези деца са родени в семейства на работници мигранти, земеделски производители, местни работници и шофьори на рикши.

Повечето от тях са регистрирани в местните училища, но са избрали да посещават часовете на Безплатното училище, защото то предлага по-добри учебни програми.

Курсовете започват в 9 часа всеки ден и продължават до обяд.

След това, момчетата посещават учебните занятия в техните местни училища.

За съжаление, момичетата трябва да посещават редовните училища сутринта, затова те не са в състояние да присъстват в часовете на Безплатното училище. Правят това само по време на празници.

Шарма обмисля да започне следобедни сесии под моста за момичетата.

Източник: lifebg.net
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари