Това е грозна квалификация!

1
Според кмета всички кандидати за обществен посредник са некачествени?
Според кмета всички кандидати за обществен посредник са некачествени?

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Разбирам, че с редовните си изказвания дразня управляващото мнозинство, но причината е, че поради многократното проваляне на избора за обществен посредник и липсата на такъв в Община Русе, много граждани се обръщат към мен с различни проблеми, които аз поставям на вашето внимание, тоест влизам в ролята на безплатен обществен посредник.

Преди повече от година, когато беше последният безуспешен опит за избор на обществен посредник, следваше автоматично да се задейства императивната процедура предвидена в чл. 8, ал. 2 от ПРАВИЛНИКА ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЩЕСТВЕНИЯ ПОСРЕДНИК НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА РУСЕ, цитирам:

„Ако никой от предложените кандидати не бъде избран, /забележете/ в едномесечен срок се провежда избор след нова процедура по подбор на кандидатите за обществен посредник.”

Общинският съвет не спазва собствените си нормативни документи. Всичко това е в резултат на желанието на мнозинството излъченият от тях кмет Пламен Стоилов да остане безконтролен.

По тази причина Община Русе остана без посредник, който да съдейства за спазване правата и законните интереси на гражданите и техните организации пред органите на местното самоуправление и местната администрация и който да представя мотивирани предложения за промяна на съществуващата практика на административно обслужване на гражданите.

„Всичко това показва едно недопустимо пренебрежение към нормалния човек извън властта, говоря по принцип. Това е нещото, което никога не можех да повярвам, че ще се случи отново в русенския Общински съвет. Ясно, че силата е в мнозинството, но смятам, че щеше да се случи нещо много полезно за града ни и не се съмнявайте, че хората ще разберат каква е причината, защо не се приема да има такава позиция, институция в града. Срам ме е.” – каза на 22 май 2014 г. д-р Теодора Константинова и аз й съчувствам.

При приемането на Бюджет 2018 г., във връзка с предложението за пренасочване на парите предвидени за обществен посредник, г-н Иво Пазарджиев каза: „…всички ние сме наясно, че обществен посредник трудно ще бъде избран в рамките на това мнозинство в общинския съвет, нека да си казваме нещата направо.“

Кметът Пламен Стоилов му отговори: „Може пък да се появи качествен човек, нека да ги има тия пари…“

От аргумент за противното следва, че всички явили се до този момент кандидати за обществен посредник са некачествени според кмета - този, който трябва да бъде контролиран от тях.

Това е грозна квалификация!

Трима от участниците в конкурсите ми споделиха, че се чувстват обидени от това изказване. Да припомня, че един от кандидатите е дългогодишен обществен посредник в две общини и техните кметове не го считат за некачествен. Друг от кандидатите има научна степен.

Г-н Христо Белоев,

От Вас зависи да бъде спазен гласувания от Общински съвет – Русе правилник, като незабавно откриете нова процедура за избор на обществен посредник.

Мариян Димитров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари