Бях и ще си остана безконтролен кмет до края на мандата си!

2
Гражданите няма да простят на този, който ги заблуждаваше
Гражданите няма да простят на този, който ги заблуждаваше Снимка: БГНЕС

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

 УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТЕ /дето пак те няма в залата/,

Правя изказване по точката за Корекция на Бюджета на Община Русе за 2018 година“.

Община Русе е бюджетна организация и Бюджет 2018 е основен нормативен документ, който регламентира финансовата рамка на всички дейности в нея. По тази причина корекция на бюджета трябва да се прави само при непредвидими обстоятелства и промени настъпили след приемането на бюджета и то ако вече са изчерпани средствата в параграф „Резерв за непредвидени и неотложни разходи“.

Непредвидими или новонастъпили ли са фактите описани в т. 3 от предложението, станало ваше решение? 

Цитирам: „В качеството си на администратор на лични данни Община Русе следва да предприеме необходимите действия, за да изпълни изискванията на Регламент № 679 от 2016 г. на Европейския парламент и на Съвета от 27.04.2016 г.“

Този регламент е съществувал 21 месеца преди приемането на Бюджет 2018 г. на 01.02.2018 г. и директорът на дирекция „Правни дейности“ е бил длъжен да се съобрази с него още тогава.

В т. 4 от предложението, станало ваше решение се иска корекция на бюджета на основание, цитирам „анализ на състоянието на копирната техника и необходимост от закупуване на цветно лазерно мултифункционално устройство“. Възникват веднага два въпроса: Защо този анализ не е направен преди 01.02.2018 г., когато беше приет Бюджет 2018 г. ?  и По какви причини необходимостта от закупуване на цветно лазерно мултифункционално устройство е възникнала точно между 01.02.2018 г. и       02.04.2018 г. – датата на внасяне на материала ?

В т. 2 се реши 12 790 лв. да се отделят за текущ ремонт на библиотеката и санитарните възли в читалище „Христо Ботев“. Не оспорвам необходимостта от тези текущи ремонти, но помня, че при приемането на Бюджет 2018 г. същото предложение беше направено от опозицията и отхвърлено от кмета Пламен Стоилов, защото „не било нормално общински съветник да поставя проблем на читалище“, а мнозинството приема предложения направени само от общинската администрация и кмета !           

Най-смущаващото в това решение е, че парите трябва да се вземат от предвидените в бюджета възнаграждения за обществен посредник. Това не е случайно, дори е умишлено.

С това си предложение кметът Пламен Стоилов заяви на вас общинските съветници и на всички граждани: „Бях и ще си остана безконтролен кмет до края на мандата си!“

Да припомня само, че Бюджет 2018 г. не е записки на коляно, а документ преминал през процедурата на обществено обсъждане с местната общност. Гражданите няма да простят на този, който ги заблуждаваше, че ще има обществен посредник, а само след три месеца възпрепятства процедурно и финансово избора на такъв !

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

Отново ви призовавам да стартирате процедурата за избор на обществен посредник, като осигурите нейното финансово обезпечаване!

УВАЖАЕМИ г-н БЕЛОЕВ,

За изказвания след гласувана точка от дневния ред народът е казал: „След дъжд качулка !“ Кой има интерес от това ?!  Въпросът ми е реторичен!

Мариян Димитров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари