Тошко Йорданов: Здравият разум на Балканите е по-голям, отколкото здравият разум на Запад

1
Според него един от проблемите на балканските народи се корени във факта, че те не са изчистили някои от взаимоотношенията помежду си
Според него един от проблемите на балканските народи се корени във факта, че те не са изчистили някои от взаимоотношенията помежду си Снимка: Благой Кирилов, БТА

Според него един от проблемите на балканските народи се корени във факта, че те не са изчистили някои от взаимоотношенията помежду си

Нашата голяма роля на европейските избори ще бъде да преборим евроскептицизма с обяснението, че колкото повече консервативни представители има в Европейския съюз, толкова по-нормален ще бъде той. Това заяви Тошко Йорданов, председател на парламентарната група на „Има такъв народ“, който участва в откриването на провеждащата се в София шеста конференция „Западни Балкани“. Събитието се организира от Фондацията за европейска реформа New Direction, чийто вицепрезидент е евродепутатът Ангел Джамбазки. Съорганизатори са „Варшавски институт“ и Младежка мрежа за европейска демокрация (EDYN), предаде БТА.

Логично е „Има такъв народ“ да се присъедини към семейството на консервативните партии, посочи Йорданов. Той подчерта, че според него консерватизмът е идеология на здравия разум.

Здравият разум диктува да има свобода на икономиката. Здравият разум диктува семейството да е от мъж и жена, а сексуалната ти ориентация да не е предимство пред останалите", коментира Йорданов. Според него налагането централно на определени възгледи по тези въпроси отвращава хората от Европейския съюз, защото противоречи на здравия разум. Интересното е, че здравият разум на Балканите е по-голям, отколкото здравият разум на Запад, смята той.

Според него един от проблемите на балканските народи се корени във факта, че те не са изчистили някои от взаимоотношенията помежду си. Йорданов отдаде това на „тежката историческа съдба“, която са имали някои от страните и народите на Балканския полуостров.

В изказването си Тошко Йорданов засегна и темата за разширяването на Шенгенското пространство, като подчерта, че страната ни отдавна е изпълнила критериите за присъединяване.

Отдавна отговаряме на всички критерии за влизане в Шенгенското пространство, но това няма никакво значение за чиновниците от Брюксел“, смята той.

Настоящият форум се организира за шеста поредна година. На събитието ще се срещнат политици, общественици, журналисти и експерти за разговор по темите за бъдещето на региона, сигурността, свободата на медиите, свободата на самоопределянето и нужните реформи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    ХАхаха!
    Тошко африкански, подлогата на половината мафия и здрав разум!!!! Също като началника си, пропадналия наркоман гнусен чалгар.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари