Тошко Йорданов: Кирил Петков се скъса да лъже и да говори глупости

0
„Има Такъв Народ“ излиза от коалицията, поради две основни причини
„Има Такъв Народ“ излиза от коалицията, поради две основни причини Снимка: БГНЕС / Архив

„Има Такъв Народ“ излиза от коалицията, поради две основни причини

Първо – това, че премиерът Петков иска да извърши национално предателство по темата „Северна Македония“. И второ – некадърната финансова политика на ресорния министър Асен Василев, съмнителните харчове и изпразнената хазна. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ, председателят на ПГ на „Има Такъв Народ“ – Тошко Йорданов.

За 8 месеца единственото, което са направили ПП е да арестуват за 24 часа Бойко Борисов и при това незаконно, и така да направят за смях, както себе си, така и коалицията, изрази възмущението си Йорданов и допълни: „Целият приятелски кръг на ПП е по министерствата и МС. И те ни говорят за корупция! Това не е ли корупция?“ „Кирил Петков и ПП твърдят за въпросните строителни фирми, че са замесени в корупция, но нали самите те им обещаха да им изплатят въпросните 3,9 милиарда. Защо не ги разследваха и разкостиха, след като силовите министерства и структури са под техен контрол?“, запита Тошко Йорданов.

Според зам.-председателя на ИТН, „цирковете и панаирите“ с парите за строителите на пътищата са правени още около кандидатурата на Любомир Каримански за гуверньор на БНБ, за да притиснат ИТН да оттегли кандидата си.

Кирил Петков днес се скъса да лъже и да говори глупости. Тези 3,9 милиарда за строителните фирми, за които говори премиера, не са обещавани и наредени от Караджов, а от „Продължаваме промяната“ и НС. Това са пари обещани на строителите от Петков и Василев по старите договори. Караджов не е взел или гласувал нито една стотинка от тях!“, критикува Тошко Йорданов тезата на премиера. Той допълни, че е бил на разговор, на който Асен Василев е казал на Йордан Караджов: „Плащай тези пари от своя бюджет, а аз ще ти ги възстановя след актуализацията на бюджета!“

Асен Василев се оказа доста слаб финансов министър, въобще не знам какъв финансист е, допълни Йорданов.

„Още утре министрите и зам.-министрите от „Има такъв народ“ ще си депозират оставките. Ние вече сме извън тази коалиция! Излизаме от тази коалиция, защото Кирил Петков се опитва да извърши национално предателство по отношение на темата „Северна Македония“.

Друга причина е, че финансовата политика на ресорния министър Асен Василев е изключително некадърна, посочи Йорданов и допълни, че в държавата няма пари в момента!“

Относно информацията, че Бойко Рашков е спряган като нов шеф КПКОНПИ, Тошко Йорданов каза, че въпросът все още не е обсъждан на коалиционен съвет.

„Ние не знаем мнението по въпроса на другите коалиционни партньори, защото всичко по въпроса са само подмятания в пространството. Това че ИТН са против Рашков да стане шеф на КПКОМПИ са спекулации! ИТН няма официално мнение по въпроса!“

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Ревизоро
    Като председател на "Няма такава държава" Трифонов ще трябва да подаде имуществена декларация пред антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Вчера "Труд" провери в аванс имотното му състояние , а днес показваме какви са данните за неговите фирми. Според актуалния устав на "Седем-осми" АД, приет на 10 април 2019 г., капиталът на дружеството е 9 096 968 лв., като почти целият - 9 047 000 лв., е от непарична вноска на търговските марки "Seven Eight", регистрирана в ЕС и "Ку-Ку", регистрирана в българското Патентно ведомство. Двете търговски марки вече се водят собственост лично на акционера Станислав Тодоров Трифонов. Докато преди това бяха предмет на вземане, което регистрираното в американския щат с офшорна юрисдикция Делауеър "Фулмър ентъртейнмънт" ООД има към "Седем-осми" АД, произтичащо от договор за цесия, сключен между "Фулмър ентъртейнмънт" ООД и "Фулмър трейд линкс" ЛЛС, също регистрирано в Делауеър. Преди девет години схемата, носеща почерка на известен български консултант в тази сфера, беше поставена за проверка от "Атака" в парламентарната комисия за борба с корупцията и не бяха установени нередности. С корекция, вписана в Търговския регистър на 1 август 2019 г., съгласно чл. 63, ал. 1 и 4 от Закона за мерките срещу изпиране на пари, като действителен собственик на 99% от "Седем-осми" АД е вписан Станислав Тодоров Трифонов. Цялата фирмена история на лидера на "Няма такава държава" можете да видите в справката от регистъра ДАКСИ по-долу: прочетете това в ТРУД
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари