Тошко Йорданов: Коалицията скърца още от януари, трябваше да бия тъпана за това по-рано

0
Никой никого не заплашва в нашата парламентарна група, ако Настимир Ананиев е казал такова нещо, той е лъжец, каза той
Никой никого не заплашва в нашата парламентарна група, ако Настимир Ананиев е казал такова нещо, той е лъжец, каза той Снимка: БНТ

"Не знам да е изпращана писмена покана до ИТН за преговори. И да е пратена, ние теоретично нямаме за какво да разговаряме, тъй като водещите мандата са ПП и те походиха по доста безумен начин"

Това заяви Тошко Йорданов пред "Денят започва" по БНТ.

Първо казаха, че няма да разговарят с политически представители повече, после започнаха да разговарят и да натискат отделно депутати от ИТН. Говориха с шестте отцепници и на .края стигнаха до нас, когато им остааха по-малко от 24 часа.

Предлагането на Кирил Петков и Асен Василев в правителството е съзнателно направено, за да не се реализира мандатът, смята Йорданов

"Действията им през тази седмица - дърпането, натискът на депутати и роднините им - точно от тези двамата - обезсмисля разговорите с тях под всякаква форма"

Никой никого не заплашва в нашата парламентарна група, ако Настимир Ананиев е казал такова нещо, той е лъжец, каза още Йорданов.

"Ако ПП върнат неизпълнен мандат ГЕРБ ще върнат втория и опциите остават между БСП, ДБ и може би ние. Всяка една от тези партии предполагам че няма да подходи по начина на ПП и ще се опита да състав правителство или да води разговори како си е по правилата - с политическите партии, с търсене на консенсус за програма за конкретни цели, състав на Министерски съвет"

Йорданов благодари на Атанас Славов, който заяви в студиото на "Денят започва", че проблемите в коалицията идват от нарушения диалог. Драмата около КПКОНПИ не е по вина на ИТН, каза още Йорданов. По думите му "имаме едно КПКОНПИ, направено на ляв крак".

На въпрос коя е най-голямата грешка на ИТН в този парламент, Йорданов заяви:

Може би трябваше да се опитам по-рано да бия тъпана, че нещата не вървят добре в тази коалиция. Тя скърца още от януари-февруари. Още там трябваше да предизвикаме сериозни разговори и това е наша вина. Вина е, че се съгласявахме включително а противоконституционни неща, само, за да бъдем в тази коалиция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    Фончо тариката
    Този Тошо ибрика е най гадната лажлива маймуна.Този пудел на дългия заслужава да ми смучи хемороидите цяла нощ
  • 4
    4
    ахах
    тошко тъпана ли е
  • 9
    3
    _)_
    Видя се, че коалицията скърца заради идиотите от "ИмаТакиваНещастници"! Вече потънахте завинаги в блатото, чалгари гнусни!
  • 7
    2
    daskal
    А ти, пундьо, каква разумна и нескърцаща коалиция виждаш и предлагаш в момента? Кое е алтернатива на сегашната?
  • 8
    1
    Най-важното
    е , че всички разбраха , че сте лява резба !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари