Топ криминалист: Журналистката е убита, за да се прикрие деянието на извършителя

7
Това не е първото му деяние, смята Ботьо Ботев
Това не е първото му деяние, смята Ботьо Ботев Видео: bTV

Криминалистът, разследвал най-жестоките престъпления у нас помни сходни на убийството на Виктория.

Сексуални посегателства, завършили с брутално отнемане на човешкия живот – без да има личен мотив. Според Ботьо Ботев, най-вероятно убийството на Виктория е инцидентно, а не планирано.

Тук се касае до действия инцидентни, брутални, нагли, които, ако се върна в миналото, са съпътствали почти всеки подобен случай. Имали сме случай когато се хване извършителят и го питаш защо така – вдига рамене: „Не знам, не помня нищо. Те изпадат в екстаз, психично заболяване”, спомня си Ботев пред камерата на bTV.

По думите му сексуалното насилие с фатален край в повечето случаи е съпътствано с изключителна наглост и бруталност, дори гавра. Мотивът на посегателството е сексуален, а не грабеж, смята криминалистът.

Според него до фаталния завършек се е стигнало заради желанието на извършителя да прикрие деянието си – което вероятно ще се окаже, че не е първото му.

Според Ботев убиецът е психопат, но малко вероятно психично болен. Въпреки, че проверяват близката клиника: „Практиката медицинска казва, че тези, които са засегнати от по-стандартните форми на психично заболяване извършват действия без да се прикриват. А тук има умисъл, размисъл по отношение на прикриване на деянието”.

Топ криминалистът вярва, че ако са използвани максимално първите часове след престъплението, убийството на Виктория ще бъде разкрито.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари