Томислав Дончев отрече да има договорка с БСП за избирането на Рашидов за шеф на НС

0
Партиите станаха заложници на това да радикализират собствените си поддържници, смята депутатът от ГЕРБ
Партиите станаха заложници на това да радикализират собствените си поддържници, смята депутатът от ГЕРБ Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

Партиите станаха заложници на това да радикализират собствените си поддържници, смята депутатът от ГЕРБ

"Тази сложна ситуация е в резултат на двугодишно остро политическо противопоставяне, в резултат на това, че има политически сили в, чиято единствена цел е да са против другия." Това коментира в "Говори сега" по БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Томислав Дончев.

Имаше часове председателски съвет, на които присъстваха и представители ПП и ако е имало някакви договорки, са ставали в тяхно присъствие. Всички политически сили в един момент и се наложи малко да загърбят егоизма.

Дончев е категоричен, че не е имало никакви договорки с БСП, а Корнелия Нинова е заела отговорната позиция, че председател на парламента трябва да има.

"Ситуацията в момента от политическа гледна точка е плуване в непознати води. Няма един алгоритъм от полит история на България в последните 30 години, който може да бъде приложен. Опитвам се аз и моите колеги да сме по-обрани, защото стана така, че партиите станаха заложници на това да радикализират собствените си поддръжници".

Ако е възможно формирането на някакво парламентарно мнозинство, то не трябва да е механично. Ако събереш политически сили, които нямат нищо общо като принципи, цели и идеология, няма да се получи нищо, смята Дончев. По думите му правителство на малцинството също е вариант, но за него трябва да има партии, които да се съгласят по определени приоритети.

Депутатът коментира и 7-те мерки, предложени от ГЕРБ днес:

"Част от мерките бяха коментирани месеци преди това - механизмът за компенсиране на високата цена на електроенергията, през свръхприходите в енергетиката, чрез реформа на фонда за сигурност на електроенергийната система. Подобни мерки и по отношение на газа".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари