Корнелия Нинова: Лично Вежди Рашидов ме помоли да издигна номинацията му

0
Правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС или на „Възраждане” няма да подкрепим, заяви лидерът на левицата
Правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС или на „Възраждане” няма да подкрепим, заяви лидерът на левицата Видео: NOVA

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на БСП

Помолиха ме колегите от другите партии и самият Вежди Рашидов. Те са преценили така, вероятно съм дала основания да смятат, че мога да го направя, че разговаряме, че търсим решение, че бяхме диалогични, за да се намери този изход от тридневния блокаж на държавата”. Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова след като партията подкрепи кандидатурата на Вежди Рашидов за председател на Народното събрание, предава NOVA.

Нинова обаче подчерта, че правителство с мандат на ГЕРБ, ДПС или на „Възраждане” няма да подкрепят. "Днешното мнозинство беше необходимо и задължително за България и българския народ”, обоснова се лидерът на БСП.

На въпрос защо БСП разменят сериозни обвинения с ПП, Нинова коментира: „Предизвикани бяхме. Не вчера за първи път, но бяхме достатъчно търпеливи и уважителни. Бяхме предизвикани конкретно от поканата за среща в зала „Запад” докато течеше заседанието на председателския съвет, и те знаеха. И особено с намека, че ние в председателския кабинет правим едва ли не задкулисни договорки, скрито от хората. Този намек беше повод да си кажем някои истини”, допълни лидерът на БСП. По думите ѝ искри между левицата и ПП няма, но всеки си има позиции. "Социалната програма беше тяхно знаме в кампанията им - приехме колегиално и възпитано, диалогично. Но вчерашното говорене, сочене с пръст и обвинения за задкулисие преляха чашата", коментира лидерът на БСП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    А Стоичков плакал
    и успял да го убеди.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари