Тодор Тагарев: Все още има възможност Зеленски да посети България въпреки изтеклата информация

0
Визитата на украинския президент може и да бъде отменена, предпоставка за това е изтичането на информация в медиите, допълни военният министър
Визитата на украинския президент може и да бъде отменена, предпоставка за това е изтичането на информация в медиите, допълни военният министър

Визитата на украинския президент може и да бъде отменена, предпоставка за това е изтичането на информация в медиите, допълни военният министър

"Не би трябвало да изтича информация, тъй като президентът Володимир Зеленски представлява интерес за противника."

Това обяви военният министър Тодор Тагарев по повод разпространената информация за евентуална визита в България на украинския президент Володимир Зеленски, предаде БНР.

Днес той наблюдава съвместно учение на полигона Ново село на военни формирования на Италия, многонационалната бойна група, подразделения на Българската армия и съюзнически формирования.

Министър Тагарев каза, че въпреки изтеклата информация, все още има възможност той да посети България. Ако има покана, вероятно тя ще бъде от Министерския съвет.

"Все още се надяваме, че тази възможност да дойде в България ще се реализира в бъдеще време. Това би било едно изключително високо признание за ролята на България в подкрепата ѝ за Украйна", посочи военният министър.

Тагарев не изключи при една евентуална визита на Зеленски той да постави допълнителни искания от България за предоставяне на въоръжение:

"...които ние ще разгледаме стриктно в съответствие със законите и процедурите".

Исканата му оставка от БСП, военният министър коментира така:

"Само мога да кажа, че не съм притеснен по никакъв начин от това, че лидер на опозиционна партия, която е решила да се позиционира като опозиционна, включително по въпросите за помощта към Украйна, ми иска оставката. Не ме притеснява по никакъв начин и няма да смени моето поведение, а предполагам и поведението на кабинета".

Той коментира и обявените мотиви на БСП за исканата му оставка заради думите му за евентуално разположени допълнителни съюзнически кораби в Черно море и нарушаване конвенцията от Монтрьо.

"И всичко, което ние обсъждаме и говорим, е в стриктно съответствие с този международен документ. Просто някой е решил да интерпретира думите ми по начин, който му изнася политически за пропагандни цели".

Относно информациите за АЕЦ "Запорожие" и твърденията за саботаж министър Тагарев обяви, че информацията е притеснителна, но каза, че няма допълнителна информация по темата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    До 3
    Те пари имат не ги мисли въшко усраинска, ай чезвай на фронта и недей фъфли плужек!
  • -3
    3
    До 1и2
    Парите свършиха. Оставате на идейна храна! Желаем успехи в борбата с инфлацията. Предстоят ВИ проблеми със службите. Слава на СССР !
  • 15
    2
    Смехурко
    Я Тагарев да си стяга куфарите за Украйна!!!
  • 13
    1
    робин худ
    Шибан мръсен наркоман никой свестен не го иска в България ,стига е обикалял като бита кучка мръсен долен изрод толкова хора си отидоха заради теб мърша
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари