"Всичко, без летателни средства": Зеленски предаде списък с въоръжение за украинската армия

1
Тодор Тагарев разкри какво поиска украинския президент от България
Тодор Тагарев разкри какво поиска украинския президент от България Снимка: БГНЕС

Тодор Тагарев разкри какво поиска украинския президент от България

Володимир Зеленски е предал списък с въоръжение и боеприпаси, нужни на украинската армия, при вчерашната си визита в България. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев преди извънредно заседание на Комисията по отбрана рано тази сутрин в парламента, предава БНТ.

На въпрос дали Зеленски е поискал ПВО системи, тежка бронирана техника, брегови ракетни комплекси Тагарев отговори: "Всичко, без летателни средства."

По думите му в момента се правят разчети как може да се изпълни искането на Киев.

До момента България е изпратила една хуманитарна и една военнотехническа помощ, като в напреднал етап е втора военнотехническа помощ.

Ако се удовлетвори искането на Зеленски, това ще бъде трета по ред. Страната ни декларира също и готовност да участва в европейската инициатива за предоставяне на артилерийски снаряди за Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    Името Му е Прокоба.
    "Когато беззаконието се превръща в норма, съпротивата е наложителна". Не помня кой го е казал, но потъпкването на демокрацията, т.е. незачитането на мнението на болшинството, наричането на референдум, който и да е той, "незаконен", действия на правителство и парламентарни групи с ниво на представителност 10 - 20% от цялото, това всичкото си е беззаконие. За съжаление отново, за пореден път, група...същества, вземат решения в полза на икономически и политически кръгове в чужди държави, при това за сметка и в ущърб на хората които поне официално им плащат заплатите. Всичко това е видимо предателство. Трябва да се вземат мерки, преди тия да досъсипят, съсипаната вече България. Време е за съпротива.
  • 1
    6
    Българин
    Жалки антибълфарски рушлямски тролчета, плаща ли ви Мутрофанката по 2-3 ръждиви копейки на пост? Заради такива БОКЛУЦИ като вас сме били 500 години под турско робство! Сега искате да сме под тероруZZко! Мрете, нещастници гнусни!!!
  • -2
    5
    ...
    Храним ги ама им натикахте 20% на изборите за да въжделеят сега. Сякаш не беше кристално ясно какво ще засвирят, като докопат власт.
  • 5
    4
    КАМЕН
    ЯВНО ТОВА ВСИЧКО, ВКЛЮЧВА И ЖИВА СИЛА... ГОРКО НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ!
  • 8
    3
    Коко
    Тагарев е военнолюбец и е под чуждо командване! Има нужда от психиатър!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари