Тодор Маринов, който уби жена на пешеходна пътека, нямал книжка

1
Тодор Маринов има 5 присъди, 3 от които са именно за престъпления свързани с транспорта
Тодор Маринов има 5 присъди, 3 от които са именно за престъпления свързани с транспорта

Русе / Мъжът, който на 7 март блъсна и уби на място 53-годишна жена, се оказа, че е стар познайник на правораздавателната система.

44-годишният Тодор Маринов има 5 присъди, 3 от които са именно за престъпления свързани с транспорта. Това стана ясно по време на днешното заседание на Окръжен съд - Русе, на което бе гледана промяна в мярката му за неотклонение след задържането му.

Уточнено бе, че все пак от 15 години той не бил засичан в подобни провинения. Шофьорската му книжка обаче е изтекла през 2012 г. и оттогава не е подновяване. Това явно не попречило на Маринов да работи като автомонтьор.

Оказа се, че въпреки липсата на свидетелство за управление на МПС в същия злополучен ден, на 7 март 2015 г., той си купил кола. Тодор Маринов пътувал с малолетния си син към дома си, когато блъсна и уби на място 53-годишната жена на пешеходна пътека в района на спирката на "Дом майка и дете".

Според неговата версия, след инцидента той не е избягал, а просто решил първо да поеме родителския си дълг и да откара детето до дома на сестра си, откъдето да го вземе майка му. Едва след това казал на сестра си да се обади и на Полицията.

Междувременно Маринов извадил бутилка водка, но никой не потвърди дали е пил от нея. От Прокуратурата бяха категорични, че той е бил с над 2 промила алкохол при задържането си, което се случи повече от 2 часа след инцидента.

Очаквайте подробности!

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Момченце слушайки опера се обръща към майка си:
- Ако викаме така, нас в детската градина ни наказват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари