18-годишна шофьорка блъсна жена на пешеходна пътека в Русе

1
Пострадалата жена е настанена за лечение в болница „Канев“
Пострадалата жена е настанена за лечение в болница „Канев“ Снимка: БГНЕС / архив

Пострадалата жена е настанена за лечение в болница „Канев“

18-годишна шофьорка блъсна жена на пешеходна пътека в Русе.

На 15 февруари около 14:20 ч. в гр. Русе в зоната на кръстовището образувано от ул. Воден и ул. Плиска е възникнал пътен инцидент с пострадала пешеходка. Лек автомобил "БМВ 316" , управляван от 18-годишна водачка, при навлизане от ул. Воден по ул. Плиска е блъснал пресичаща по пешеходна пътека от дясно наляво жена на 77 години, съобщиха от ОД МВР - Русе.

Пешеходката е пострадала с фрактура на подбедрица и настанена за лечение в болница „Канев“.

Водачката е тествана за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите са дали отрицателни резултати.

По случая е образувано досъдебно производство, причините за ПТП се изясняват.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    15
    desislav vatev
    Те сега не могат да камо ли лятото кеф ти трптинетки и колоездачи очите ти шарят на360
  • 16
    14
    Toni
    Пешеходците при наличието на пешеходна пътека са с предимство првед завиващите и няма значение каква е пътеката.
  • 13
    13
    Пълно е
    С малки лайнярчета
  • 6
    12
    аз съм 11
    коментарът беше за 9
  • 10
    11
    до 10
    хвърляй си книжката, отдавна няма пешеходна пътека тип„...“ има само пешеходна пътека маркирана по няколко начина. Да не говорим, че когато навлизаш на главен път си длъжен да дадеш предимство на всички по главния път Чл. 119 ЗДвП (1) При приближаване към пешеходна пътека водачът на нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне стъпилите на пешеходната пътека или преминаващите по нея пешеходци, като намали скоростта или спре. (2) При заобикаляне на спряло пред пешеходна пътека пътно превозно средство водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да се движи с такава скорост, която да му позволи да спре, за да пропусне преминаващите по пешеходната пътека пешеходци. (3) Пешеходната пътека е част от платното за движение, очертана или не с пътна маркировка и сигнализирана с пътни знаци, предназначена за преминаване на пешеходци. На кръстовищата пешеходни пътеки са продълженията на тротоарите и банкетите върху платното за движение. Необходимо е да се осигури предимство на пешеходците от момента, в който те стъпят на пешеходна пътека. В този случай задължението на водача на пътното превозно средство да намали или да спре е безусловно, като в случая е без значение дали моторното превозно средство приближава пешеходната пътека или вече я преминава. Това задължение се отнася за всяка пешеходна пътека, независимо каква по вид е предвид съществуващите – тя може да бъде очертана с широки непрекъснати линии, успоредни на оста на пътя или да бъде очертана с две непрекъснати линии напречно на оста на пътя и които се използват само на места, регулирани със светлинни сигнали.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари