Тирове блокираха пътя за Мартен

0

Напрежение в района на граничния пункт „Дунав мост“ при Русе създават недобросъвестни шофьори на тирове.

Образувала се е голяма тапа, която е довела до километрични опашки от превозни средства, информира БГНЕС.

Тежкотоварните камиони са спрели безразборно по направлението Русе-Мартен и по бул.“България“, като по този начин са блокирали нормалното движение към Дунав мост и Силистра. Допълнително обстановката е усложнена заради закъсал тир, който няколко часа остана на пътя Русе-Мартен в ранната сутрин. Това затрудни хората, които пътуват към работните си места.

"Наложило се закъсалите камиони да бъдат вадени с техника на общината. Теглени са два закъсали тирове на изхода за Разград и един камион на изхода към бул. "България". Отделно е била изпратена техника в помощ на аварирал камион край Индустриалния парк, който се оказал със замръзнала спирачна система. Много от камионите нямат вериги и са с изтъркани гуми, отделно не спазват разпорежданията на органите на реда", обясни директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Спасимир Димитров.

Дунав мост работи нормално, но трафикът по него е интензивен. Движението в района се регулира от три екипа на „Гранична полиция“ и екип на „Пътна полиция“. 

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари