Жители на Мартен предложиха промени на движението на тирове при "Дунав мост"

7
Предложението е колоната от тирове да бъде преместена на трилентовия път от кръговото на Дунав мост по посока паркинга на ферибота на бул.“Тутракан“
Предложението е колоната от тирове да бъде преместена на трилентовия път от кръговото на Дунав мост по посока паркинга на ферибота на бул.“Тутракан“ Снимка: Областна администрация Русе

Те очакват отговор на предстоящата сесия на Общинския съвет

Кметът на Мартен Димо Тонев внесе писмо до председателя на Общински съвет-Русе, кмета на Община Русе и председателите на всички групи в Общинския съвет за промяна на движение на тежкотоварни автомобили между град Мартен и кръговото кръстовище на "Дунав мост".

Предложението е колоната от тирове да бъде преместена на трилентовия път от кръговото на Дунав мост по посока паркинга на ферибота на бул.“Тутракан“, като така и паркингът ще може да се използва за престой на тежкотоварните автомобили. По този начин с пускането на ферибота ще се даде възможност чакащите да избират дали да го ползват или да продължат през Дунав мост, информира Русе Медиа.

По първоначални разчети целият поток от тежкотоварни автомобили от малкото кръгово на Свободна зона до зона „Тегра“ и обратно ще се побере от кръговото кръстовище на Дунав мост до кръговото на Пристанищния комплекс и паркинга. Също така може да се изгради единна информационна система, която впоследствие да бъде обединена с общинския буферен паркинг и да се използва за реда за преминаване през граничния пункт.

Писмото е подкрепено с подписка от жителите на Мартен, които очакват отговор на предстоящата сесия на Общинския съвет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Твоето име
    Значи да се пренесе и свинщината покрай пътя. И като полицията отидат да пият кафе, наглите тираджии веднага ще навлязат и ще блокират кръговото на вход към границата. На изхода от кръговото нагоре към Варна има знаци забранено спирането, но там никой не е глобен и всичко е изпотъпкано. Общо взето входа на БГ е една кочина, където не се спазват никакви правила, и ви подсказват какво да очаквате - липса на правила и кочина навсякъде.
  • -2
    4
    Даа
    Дано да се случи ,толкова сме прецакани с тоя мост че няма накъде
  • 1
    3
    И как ще се придвижат до там,
    че нещо не ми се връзва! Те не искат да "стоят", а да излязат по-бързо от България! И организацията на митницата и полицията да е адекватна на нуждите на превозвачите/да се въвеждат данните им на сто места...едно и също/. А съм виждал как полицаите позволяват на украинците да завъртят на кръговото пред Свободна зона, изпреварвайки всички, подчертавам всички чакащи камиони! И как ще ги завъртите камионите до посочения паркинг и после обратно?! Вие малоумни ли сте от Мартен! Светът не започва от вас, че да сте привилегировани! Има ограничение на скоростта и няма да хвърчите покрай камионите!
  • 5
    2
    marto
    Гербави чалъми за трети мандат
  • -3
    1
    Ivan 80g11g
    Xxx🌛🤘🤸✌️😉😉😗☠️👁️👍👍🤛🗣️😉💘😀😆😄😋😊😜🥰🏋️🏋️🧘🤣🤣😅😁😄😃😀😀💘💘🕳️💘💘💯💯💯💯💯💯💯🥰😛😋😜😜🤪😝😛😚😭😆😙😗😙😗🙃🙃🙃🙃🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️🕳️
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари