Тиквата подобрява дейността на важни органи в тялото ни

0
Тиквата е чудесен източник на витамини, минерали и антиоксиданти
Тиквата е чудесен източник на витамини, минерали и антиоксиданти

Тиквата е чудесен източник на витамини, минерали и антиоксиданти

Тиквата и маслото от тиквени семки са много полезни за здравето.

Тиквата е чудесен източник на витамини, минерали и антиоксиданти. Тя е особено богата на витамин А, който е важен за зрението, имунната система и здравето на кожата. Тиквата също така съдържа витамини С, Е и К, както и минерали като калий, желязо и магнезий.

Маслото от тиквени семки е богато на мононенаситени и полиненаситени мастни киселини, които са полезни за сърцето. То също така съдържа антиоксиданти, които могат да помогнат за защита на клетките от увреждане.

Ето някои от конкретните ползи за здравето на тиквата и маслото от тиквени семки:

  • Подобряване на здравето на сърцето - Тиквата и маслото от тиквени семки могат да помогнат за понижаване на холестерола и кръвното налягане, което може да намали риска от сърдечни заболявания.
  • Подобряване на здравето на простатата - Маслото от тиквени семки може да помогне за намаляване на размера на увеличената простата, което може да подобри симптомите на простатит.
  • Подобрение на здравето на очите - Витамин А, който се съдържа в тиквата, е важен за зрението.
  • Подобрение на здравето на кожата - Антиоксидантите, които се съдържат в тиквата, могат да помогнат за защита на кожата от увреждане от слънцето и замърсяването.
  • Подобряване на здравето на мозъка - Омега-6 мастните киселини, които се съдържат в маслото от тиквени семки, могат да помогнат за подобряване на функцията на мозъка.

И тиквата, и маслото от тиквени семки са здравословни и вкусни храни. Те могат да бъдат добавени към много различни ястия, включително салати, супи, ястия и смутита.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Не мога да повярвам, че "тиквата" бил полезен!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари