The Telegraph препоръчва на туристите да посетят Иваново

0
Изданието посочва, че църквите и стенописите в русенското село си заслужават пътуването
Изданието посочва, че църквите и стенописите в русенското село си заслужават пътуването

Британският вестник The Telegraph препоръчва на туристите да посетят Иваново в България.

Русенското село е сред 7-те дестинации, наречени от изданието "скъпоценни камъни на Дунава".

Статията е озаглавена "Скъпоценните камъни на Дунава, които никога не сте си помисляли да посетите".

Вижте за кои места разкава авторът и как са представени те:

1. Чешки Крумлов, Чешка Република

Чешки Крумлов, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО в дълбокия юг на Бохемия, има приказен външен вид. Средновековни, барокови и ренесансови къщи по калдъръмените му улички, с оживени площадчета, които често са препълнен от хора, вечерящи на открито, ще ви зарадват от сърце. Красивият замък от 14-и век царства величествено над ъгъла на река Вълтава.Описан като миниатюрна Прага, Чешки Крумлов е най-тих и най-красив през зимата, когато червените покриви лежат под дебела снежна покривка.

2. Долината Вахау, Австрия

Блестящи кайсиеви дървета, лозови насаждения със сухи каменни тераси и средновековни селища с великолепни пейзажи обграждат Дунав тук и са сред очарованието на долината Вахау, област на виното в Южна Австрия,част от наследството на ЮНЕСКО.

3. Сулина, Румъния

Сградата на Дунавската комисия в града на централния ръкав на река Дунав, сънливото риболовно пристанище на Сулина се е свило като гнездо там, където реката се влива в Черно море.Разходете се по красивата крайбрежна алея или се насочете към невероятно романтичния плаж от златист пясък. Освен че ще се насладите на безпрепятствени гледки към морето, може да забележите някои от великолепните диви коне на делтата на река Дунав, които според местните обикалят свободно района през последните 400 години.

4. Железни врата, Сърбия

Това скрито природно чудо навремето е било непроходимо за корабите. Сега величествените почти вертикални скали, които образуват тесен пролом между Карпатите и Стара планина и се издигат на 683 фута от повърхността на Дунав и могат да се видят от водата.От страната на Сърбия се намира Националният парк „Джердап“, а от страната на Румъния е разположен Природен парк „Железни врата“.Най-много ще ви впечатли издълбаната в скалите статуя на Децебал, последният цар на даките

5. Мохач, Унгария

В Националния парк "Дунав Драва", където гъстата зеленина прелива над бреговете на река Дунав в близост до сънливото пристанище Мохач, можете да забележите белоопашати орли, черни щъркели, лопатарки и кометници. След като се насладите на представителите на дивата природа, може да разгледате пещерата Туфа, наричана още "Портала на ада" заради ужасяващата скулптура на дракон, която се намира в подземния лабиринт.

6. Иваново, България

Смайващите скални църкви, параклиси, манастири и килии със стенописи от 14-и век са си спечелили заслужено място като част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Паметниците - изсечени от Дунав в долината на река Русенски Лом, сред буйни зелени килими докъдето може да види окото - датират от 13-и и 14-и век. Стенописите, важна част от християнското изкуство на Югоизточна Европа, си заслужават пътуването.

7. Будапеща, Унгария

Много посетители на града, наричан "Париж на Изтока" прекарват времето си да разгледат приказните обекти на ЮНЕСКО, които съставляват Буда и Пеща.Възхитете на замъка от 14-и век, сградата на неоготическия парламент и другия символ на града- Верижния мост, и се насладете на термална баня, за да заредите "батериите си".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари