Тежък случай с пет изоставени деца карани да просят

0
Майката и бащата на петте деца ...
Майката и бащата на петте деца ...

Тежък случай с пет деца, останали без майка си и непоглеждани от баща си предизвика намесата на общината в Хасково, която предложи на правителството да отпусне персонална пенсия за отглеждането им, съобщи haskovo.net.

Майката и бащата на петте деца са живеели първоначално в Димитровград, но често сменяли адресите си. Бащата Демир се занимавал с кражби и периодично попадал в затвора. Майката Минка била позната на социалните служби, защото често изоставяла децата, принуждавала ги да просят, поставяла ги в риск, пише в обясненията към докладната записка на Социалната служба на общината в Хасково. 

Някои от тях вече са би настанявани в специализирана институция. През 2005 година две от братчетата са изоставени за пореден път и социалните ги настаняват при бабата и дядото в Динево. 

През 2010-а към тях се присъединяват и останалите две момичета и едно момче, а майката отново потъва в неизвестност. През февруари миналата година тя починала. 

Понеже тя няма необходимия осигурителен стаж за отпускане на наследствена пенсия на децата, те остават на грижите само на бабата и дядото, които нямат достатъчно средства, за да ги отглеждат. Живеят в къща под наем в селото, а през лятото работят като надничари на полето и се опитват да издържат внуците си. 

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари