Има ли регистриран първи случай на неизвестния остър хепатит у нас?

0
Има заразено дете в Бургас, но пробите още не са станали ясни
Има заразено дете в Бургас, но пробите още не са станали ясни Видео: NOVA

Съмнения има за дете в Бургас

Има ли регистриран първи случай на неизвестния остър хепатит у нас? В неделя в ефира на NOVA здравният министър Асена Сербезова съобщи за случай в Бургас. По-късно на страницата на здравното министерство съобщиха, че пробите от съмнителния случай предстои да излязат в началото на тази седмица.

Детето е хоспитализирано преди празниците в УМБАЛ-Бургас. Малкият пациент е на 4 години и 6 месеца и ходи на детска градина.

„Разгърната симптоматика не е имало. Имаше завишени стойности на чернодробните ензими, обща отпадналост, пожълтяване на кожата и склерите. Детето е лекувано в болница около една седмица и вече е изписано за лечение вкъщи”, обясни д-р Светослав Тодоров, зам.-директор на болницата.

Пробите на детето са изпратени в РЗИ-Бургас. Оттам заявиха, че все още няма потвърждение, че става въпрос за остър хепатит.

На съответната детска градина е направено предписание да се направи дезинфекция на помещенията и да се наблюдават контактните лица”, заяви д-р Мирослава Коселкова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари