Гергана Гуглева: Спешна помощ в Горна Оряховица отказа да помогне на детето ми

0
За мен това не е нормално, заяви младата майка
За мен това не е нормално, заяви младата майка Видео: NOVA

За мен това не е нормално, заяви младата майка

Млада майка твърди, че е отказана спешна помощ на малкото ѝ дете с висока температура във филиала на град Горна Оряховица. Случаят е от последния от серията почивни дни. А дежурният лекар твърди, че такова посещение дори не е записано.

23-годишната Гергана Гуглева от Долна Оряховица има момченце на година и половина. На 27 декември детето вдига висока температура и започва да диша трудно. Младата майка отива с малкото момченце в най-близкия филиал на Спешна помощ в град Горна Оряховица. Всичко се случва около 18:00 часа.

"Аз им обяснявам, че детето ми е с 39 градуса и трудно дишане, но те не ми оказаха помощ. Казаха ми - върви, от там където си дошла. Върви при личния лекар. Аз им казах, че е почивен ден и лекарите на работят и затова ми се налага да съм при тях. Не ме интересува - така ми казаха и ме отпратиха", разказва тя, цитирана от NOVA.

Обидена от отношението, майката и детето отиват в центъра на Спешна помощ във Велико Търново. "Там вече ме приеха. Децата дори са с предимство, оказа ми бърза помощ. Благодарение на тях детето ми е живо и здраво и всичко е наред в момента", споделя Гуглева.

Потърсихме за коментар началника на филиала. По негови данни дежурният лекар дори не е разбрал за пристигането на Гергана и детето ѝ.

"Той няма спомен да е разговарял с жена и болно дете. Ако има такъв разговор, то вероятно е била помолена да изчака, защото в този момент в амбулаторията е имало тежък случай на пациент със задух и друг случай с тежка пневмония. А в сградата има неотложен кабинет, който има също има договор с всички общопрактикуващи лекари и преглеждат", обясни д-р Деян Георгиев – началник на Спешна помощГорна Оряховица.

Майката също потвърди, че не е разговаряла с дежурен лекар, а с медицинска сестра на входа. Началникът на филиала, обеща да провери, кой е изгонил Гергана и детето ѝ, тъй като в спешния център никога не са връщали деца.

"Последният случай, около 17 часа, дори е имало дете на две години, което е консултирано с педиатър и няма логика това дете да е изгонено. Трябвало е да изчака", смята д-р Георгиев.

За щастие, случаят на Гергана и детето ѝ на година и половина приключва щастливо. Но майката алармира, за да не се повтаря тази ситуация.

"За мен това не е нормално. Днес съм аз, а утре ще е друга майка. След като са се заклели да са доктори – трябва да си гледат работата", призова тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Иван
    Тези майки,днес са малоумни и прости ,доста пьрвобитни ,не знае,не може,,,yжас
  • 2
    1
    Русенец
    Ама защо търсите лекар??? Трябва ви математик ! Ето,ако бяхте потърсили полубог Витанов, идола на медиите ,той щеше да ви обясни за вирусите!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари