Теодор Цветков ще преплува река Самара в Русия

4
Иска 8800 лева спонсорство от общината
Иска 8800 лева спонсорство от общината

Иска 8800 лева спонсорство от общината

Русенският плувец Теодор Цветков, известен с благотворителните си каузи, възнамерява да преплува река Самара в Русия през 2021 г. За целта той е изпратил писмо с молба за спонсорство от Община Русе, а кметът Пенчо Милков е внесъл докладна до Общинския съвет за гласуването на сумата от 8800 лв.

Срещу получените средства Теодор Цветков ще поеме задължение за популяризиране на Община Русе по време неговите изявления и гостувания в телевизионни предавания. Освен това при провеждането на всички инициативи логото на Община Русе ще бъде поставено на спортната екипировка, информира Русе Медиа.

Състезанието за преплуването на река Самара, дълга 181 км, е в подкрепа световната кауза за справяне с един от най-големите проблеми на нашето време – глобалното затопляне. Там Теодор ще бъде придружен от брат си Валентин Цветков, като разходите за двамата, с изключение за разходите за подготовка, са в размер на 8800 лв. и включват: такса участие; самолетни билети; виза и PСR тест; транспорт; настаняване в хотел; неопренВажно е да се отбележи, че първата награда в това състезание не е парична.

Теодор Цветков е млад човек с каузи и постигнати много национални и световни признания част от които: преплуване на разстояние 10 км с една ръка, с което той поставя рекорд на Гинес; преплуване 50 км с вързани крака – тогава Теодор прави 3000 дължини на басейна на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ – Русе в рамките на 16 часа – до момента не е регистрирано такова постижение; преплуване на 32 български езера, разрешени от Министерството на околната среда и водите, в рамките на 1 месец; златен медал от Международното състезание по ледено плуване в Чехия, две трети места от Световното по зимно плуване в Словения; изминаване на 750 км в рамките на денонощие, заедно с брат си в подкрепата си към медиците и хората на първа линия, борещи се с пандемичната обстановка; включване в инициатива на UNICEF България – Валентин изминава 280 км с бягане, а в същото време Теодор плува в езерото „Липник“ разстоянието от 220 км.

Всички инициативи и каузи, в които братята Цветкови вземат участие, са с благотворителен характер. За всички тях те сами търсят спонсори и начини да финансират своите участия и представянето си. Мисията на Теодор „Пътят на Доброто“ започва през 2017 г. с участието му в дейности, организирани от Фондация „Александър Русев“, където подпомага цялостната дейност по водна рехабилитация на деца с умствени и физически увреждания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари