Телефонна апликация ни помага в случаи на тревожност

1
Изкуствен интелект бори стреса у хората
Изкуствен интелект бори стреса у хората

Изкуствен интелект бори стреса у хората

Живеем в непрекъснат стрес. Времето все не ни стига за задачите, които трябва да изпълним на работа и вкъщи всеки ден. Като прибавим и отговорност за взетите решения, сънят ни започва да се изплъзва. Война, тревога за по-близки или по-далечни, които са на фронта или сред похитените от Хамас в първия ден на войната, както е в Израел, мнозина са изгубили не само съня, но и апетита си. Дори има хора, които не искат да излизат от вкъщи, сякаш дома може да ги запази, ако има пряко попадение на ракета.

Психолозите, и преди войната, не достигаха, а сега и сред тях има такива които не издържаха на натоварването и напуснаха специализираните болници. Израелска фирма е изработела телефонна апликация, която с помощта на изкуствен интелект, без да поставя диагноза, се опитва да намери най-ефикасния начин за излизане от кризата, предава БНР.

Една от създателките на програмата е Лея Файблом.

Най-напред искам да кажа ,че нашият продукт не е панацея при силен дискомфорт, но помага при леки случаи на неврози и стрес. Можем да разделим тези, които ни търсят на няколко групи: бежанците, които заради обстрелването на южната и северната граница сега живеят в хотели в центъра на Израел; роднини и близки на отвлечените; родители и съпруги на войниците от фронта; хора, върху които, заради ситуацията (и не само) изведнъж се е стоварила цялата отговорност за семейство, за бизнеса, съдбата и просперитета на сътрудниците им; болни, ранени, изгубили близки.

Искаме с помощта на апликация да им помогнем да преодолеят стреса от ненормалната ситуация и внезапна война, започнала с кървав погром и продължаваща почти пет месеца. Много хора по няколко пъти на ден се крият в скривалищата заради сирени и обстрелване. Някои не са издържали на това и са евакуирани, с всичките произтичащи от това последици. Всички те се нуждаят от спешна и съобразена с конкретния случай психологическа помощ. Тази седмица медиите съобщиха, че 50 от най-известните и опитни психолози и психиатри са напуснали работата си в специализираните болници, защото не издържат на нечовешкото натоварване. Нашата апликация има за цел да поеме поне най-леките случаи на стрес и безпокойство“, казва Лея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    2
    Sтанко
    чичометине, ти все още си в детската градина на акъл! Само тъпотии пишеш на ниво 3 годишно келешче! Останал си по байтошовото време за което милееш! Жалки кумунярски тролчета! ХАХАХАХА
  • 1
    1
    чичомиткобрат
    Като бяхме в детската градина, правехме апликации с изрезки от цветни листчета и лепило. Що за глупости и чуждици са това? Или сте бавнорсзвиващи и английски не знаете, че application се превежда като приложение? Сигурно който е написал тази глупава статия е толкова тъп, че има вдлъбнатина на главата, в която събира дъждовна вода.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари