Текето тъне в разруха

1
След като Общината стана собственик на парка, се очаква да предприеме необходимите мерки
След като Общината стана собственик на парка, се очаква да предприеме необходимите мерки Видео: TVN

Счупени пейки, заблатени езера, боклуци и разруха.

Тази гледка посреща гостите на ЛесопаркЛипник“. Мястото е любимо на няколко поколения русенци за отмора през почивните дни.

Откъртени плочи, счупени чешми, счупени стъпала, празни бутилки буквално са заринали един от централните паркинги на Текето, предава TVN. Допреди две години собствеността на парка беше държавна. Наскоро тя го прехвърли върху Общината с решение на Министерски съвет. Тя от своя страна има изготвен предварителен проект за превръщането на Текето в наистина приятно място за отмора. Планира се и изграждане на зоокът, който да отговаря на всички необходими изисквания, детски площадки и зони за отдих. За сега обаче, идеята не може да се реализира.

Към момента са възложени ремонтни дейности на парковото оборудване. Оборки и сметосъбиране се извършва всяка седмица, но за опазването на чистотата ще се разчита и на хората, избрали да се разходят в Лесопарка. Предстои да бъдат подменени изпочупените кошчета за смет и да се поставят допълнителни такива, каза зам.-кметът по комуналните дейности на Община Русе Наталия Кръстева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари