Търсят начин да принудят Борис Джонсън да подаде оставка

0
Според консерваторите премиера даде неверни показания в парламента за "Партигейт"
Според консерваторите премиера даде неверни показания в парламента за "Партигейт" Снимка: БГНЕС

Според консерваторите премиера даде неверни показания в парламента за "Партигейт"

Бунтарите в управляващата във Великобритания Консервативна партия подготвят планове да парализират законодателната дейност на правителството и по този начин да принудят министър-председателя Борис Джонсън да подаде оставка, съобщават британските медии. Премиерът оцеля при гласуването на вот на недоверие в понеделник късно вечер, съобщава БНР.

Някои от 148-те депутати на торите, които с гласуването си в понеделник изразиха недоверие в премиера, смятат да се опитат да попречат на законодателната програма на правителството на Джонсън, като се въздържат от гласуване по ключови законопроекти, както това стана по време на неговата предшественичка Тереза Мей. Те смятат да поставят началото на така наречените от тях "стачки" с проектозакона, позволяващ анулиране на части от Протокола за Северна Ирландия, който се очаква да бъде внесен в близките дни в Камарата на общините.

Бунтарите са от най-различни крила на Консервативната партия. Това, което ги обедини в конкретния случай, бе поведението на премиера, който, според тях, даде неверни показания в парламента за "Партигейт", но мнозина от тях са недоволни от Джонсън и по други причини като политиката за депортиране в Руанда на търсещи убежище на Острова, приватизирането на Канал 4, увеличението на данъците и т.н. Много от тях гласуваха против премиера напълно спонтанно, без никой да ги е карал да правят това, и сега те шеговито се наричат "коалиция на хаоса".

Междувременно все повече висши фигури в Консервативната партия призовават Джонсън да намали данъчното бреме като най-добро решение за справяне с поскъпването на живота. Очаква се в най-скоро време Борис Джонсън и министърът на финансите Риши Сунак да изложат нови планове в тази посока.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари