Танцовите школи може да отворят от 1 февруари

2
Основание за подобна промяна е очаквания спад на заболеваемостта – под 120/100 000
Основание за подобна промяна е очаквания спад на заболеваемостта – под 120/100 000 Снимка: СОЛИ

На този етап няма да има нова заповед за отваряне на танцовите зали и школите.

Но в следващата ще бъдат предвидени нашите занятия да бъдат освободени от забрана. Това обяви Милена Налбантова, председател на Съюза на организациите за любителско изкуство /СОЛИ/, която се срещна със здравния министър проф. Костадин Ангелов и министърът на културата Боил Банов, предаде БГНЕС.

Основание за подобна промяна е очаквания спад на заболеваемостта – под 120/100 000. Разхлабване на мерките ще има със сигурност от 1 февруари, надява се Налбантова.

До срещата се стигна, след като засегнати от ограниченията излязоха на протест пред здравното министерство и скандираха пред ведомството „Отворете залите“. Демонстрацията, в която хора на изкуствата, дошли от различни краища на страната, танцуваха и свириха, премина под надслов „Изкуството е живот – душата на един народ!”

„Това за което ние настояхме е повече да няма разделяне на браншове. Спортът с културата и изкуството трябва да вървят ръка за ръка и да бъдат също сред приоритетите, тъй като колегите се грижат за здравето на нацията. Също така има и образователен характер. Считаме, че професиите ни са едни от главните приоритети, заедно с учителите в България. Затова настояваме при следващи евентуални рестриктивни мерки да бъдем поканени и да бъде взето мнението на цялата гилдия, за да може да дадем адекватен съвет как да правят оттук-насетне евентуални затваряния на нашия бранш“, коментира Милена Налбантова. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари