Автошколи готвят протести, настояват за въвеждане на е-система за обучение

0
Некоректни автоинструктори злоупотребяват с хартиените дневници за обучение, защото те могат да се попълват и подправят безконтролно
Некоректни автоинструктори злоупотребяват с хартиените дневници за обучение, защото те могат да се попълват и подправят безконтролно

Автошколи у нас настояват за увеличаване на часовете по кормуване, изсветляване на сектора и въвеждане на електронна система, която да замени сегашните хартиени дневници

 Ако искането им не бъде удовлетворено, подготвят протести, предаде БНТ. 

Според председателя на Асоциация за квалификация на автомобилистите в България Красимир Георгиев много некоректни автоинструктори злоупотребяват с хартиените дневници за обучение, защото те могат да се попълват и подправят безконтролно.

"В един момент, когато сте завършили курса без да знаете колко сте кормували, къде сте кормували и колко сте научени, този ваш картон се къса, хвърля се в кошчето и се прави нов. Това е масова практика и държавата го знае. С внедряването на електронната система тя ще отчете изминалите километри по време на часа, мястото, където сте шофирали и упражнението, което сте отработили. Ще отчете максималната и средната скорост, която сте развили по време на часа, както и времето, което сте кормували." - каза Георгиев.

По думите му у нас има голям сив сектор, който остро се противопоставя на това предложение, защото работещите в него знаят, че ако се въведе системата, ще трябва да си сменят работата.

От Асоциацията за квалификация на автомобилистите настояват и часовете за кормуване на се увеличат от 31 на 42. Според Красимир Георгиев това предложение вече е получило зелена светлина от МОН, а сега се очаква да бъде съгласувано и с министерството на транспорта. Това би оскъпило шофьорския курс като все още не е ясно с колко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари