Мотоклубове и те на протест, искат промени в Закона за движение на пътищата

2
Заради пренебрегване на проблемите им мотористите ще излязат на протест утре
Заради пренебрегване на проблемите им мотористите ще излязат на протест утре Снимка: БГНЕС / Архив

Представители на мотоклубове ще представят днес предложенията си за промени в Закона за движение по пътищата

 С тях се цели намаляване на рисковете по пътищата. Заради пренебрегване на проблемите им мотористите ще излязат на протест утре от 11.30 ч., съобщи пред БНР Лилия Осойска от Сдружението на Жените мотористи.

"На 15 април внесохме писмо, което да бъде обсъдено в Министерски съвет с всички тези конкретни предложения. Обаче някак си имало е изказвания на първоначалната среща, че мотористите са автохаймани и никой не е длъжен да им пази живота, което е обидно за нас и от там тръгна тази инициатива на 17 май да правим протест и да се чуят нашите искания", каза Осойска.

Протестът на мотористите е обявен за 11.30 часа във вторник и се очаква да присъстват представители на мотоклубове от цялата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    5
    18
    То няколко кухокаски тази нощ цялата протестираха по Липник, Цар Освободител и т.н. голямо рязане, голямо бучене. Закона им бил виновен. Те повече от половината даже не са го чели.
  • 11
    4
    2 до 3
    Не видях и не съм чувал мотористите да коментират понятието "несъобразена скорост", а и очевидно точно ограниченията не ги притесняват, летят си както могат. Добър или остарял, законът трябва да се спазва. Просто имаме нужда от нова пътна полиция и ново правораздаване, не от нов закон.
  • 5
    3
    До 2
    Закона за движение по пътищата и съответно правилника наистина трябва да са еднакви за всички, но е безнадежно остарял и практически неефективен. Не може да съществува в закон понятието "несъобразена скорост" ! Практически товя понятие отменя целия правилник.
  • 17
    2
    русенец
    Не става ясно защо протестирате. Правилникът за движение по пътищата е един за всички. Ако се спазваше, то по пътищата и в градовете най-вече нямаше да има шумни мотори, които да взривяват тишината. В нормалните страни който иска да кара пистови и кросови мотори си ги качва на ремаркенцето, докарва ги до пистата , плаща си и си вдига шум колкото си иска! В Русе по цяла нощ реват мотори. Не нови правила за хулиганите, а спазване на всички закони и правила спрямо тях.
  • 12
    1
    ОтГората
    А защо не протестираше при Тиквата, ма?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари