Таксиджията изнасилил колежка, опипвал момичета по подлези

0
Рецидивистът с 11 осъждания е прекарал 7 г. и половина по затворите, показва свидетелството му за съдимост
Рецидивистът с 11 осъждания е прекарал 7 г. и половина по затворите, показва свидетелството му за съдимост

Таксиметровият шофьор Валентин Тончев, който изнасили 47-годишна жена, има 2 присъди за опипване на непълнолетни момичета.

Рецидивистът с 11 осъждания е прекарал 7 г. и половина по затворите, показва свидетелството му за съдимост, пише 24 часа.

В нощта срещу събота рецидивистът бил с таксито си, но се видял с приятели и се запил. Преценил, че не може да кара, и се качил при колежка. По пътя я нападнал с нож, ударил я, седнал зад волана и я закарал в покрайнините на столичния кв. “Дружба”, където я изнасилил. После спокойно си тръгнал, но обезчестената жена подала жалба и на сутринта Тончев бил задържан. В понеделник съдът го остави в ареста. Тончев опита да се защити. Каза, че съжалява и не помни нищо от алкохола, но магистратите не се трогнаха и го тикнаха зад решетките. Ако бъде осъден, той може да получи до 8 г. затвор.

Тончев вече е прекарал почти толкова години в тъмницата по старите си дела. Присъдите му са в 26 страници с кратко описание на деянието. Само за да се напише кога и от кой съд е осъден, отиват 5 листа хартия.

Той е съден още като непълнолетен. През 2006 г. е наказан с обществено порицание за кражба на 195 лв. от съседка, извършена на 12 юли 2003 г.

През 2008 г. е осъден за грабеж на 290 лв. от жена. Дават му 5 месеца условно, но Тончев ще ги изтърпи по-късно заради следващи изцепки.

При събирането на присъдите по няколко дела той е тикнат в затвора за 4 г. и половина. Наказан е за грабеж на дете в асансьор и за обири на жени.

Първото си сексуално престъпление хайманата извършва на 27 октомври 2008 г. Тогава той издебва 16-годишната Красимира. Опипва я, преди да я заплаши и удари и да вземе чанта с 55 лв. Докато делата се точели, Тончев е пуснат от ареста. Скоро обаче го връщат пак там заради пореден грабеж в подлез. Този път Тончев издебнал жена, дръпнал колието ѝ и я заплашил с нож, опрян в гърлото да не вика. Междувременно в досието му влиза нова условна присъда за грабеж.

На 1 август 2009 г. Тончев налита да опипва гърдите на 15-годишно момиче, но е заловен. Така си заслужава 4 години и половина затвор. Но го пускат предсрочно и той бързо се връща към престъпленията. Хванат е след нападение на жена на пазара в столичния кв. “Красна поляна” през 2012 г.

Не се минават и 2 месеца, и той е арестуван за поредния грабеж на жена. Уличават го и за държане на малко марихуана.

В кариерата си Тончев има и куриозен случай. На 18 ноември 2015 г. той е хванат с авер да краде бобината на асансьора в блока, в който живее. Полицаите са втрещени от проявената от крадците глупост.

След като отвиват бобината, двамата се опитват да се качат с асансьора до апартамента на Тончев, но засядат. Налага им се да викат техник, който открива причината докато аверът на Валентин стиска откраднатото в ръката си.

Следва ново дело и след събиране на присъдите Тончев е пратен в затвора за 3 г. Там демонстрира добро поведение и е пуснат предсрочно, след като излежава 2 години. Успява да намали от присъдата си, като работи в местния цех за сладки изделия като мотокрасист, където остава да се труди и след като излиза от затвора.

Тончев се сдобива с документ за чисто съдебно минало, след като в средата на 2015 г. от досиетата му са заличени осъжданията по давност. След като е съкратен от цеха мъжът е на помощи близо половин година. Труди се на парче, преди да си намери работа като таксиджия до деня, в който напада жената.

По делата с 11-те присъди Тончев ползва общо 26 адвокати. На процесите той първоначално заявява, че ще си наеме защитник сам. Впоследствие адвокатите се отказват от него и съдът му назначава служебни.

3-ма от адвокатите, защитавали Тончев, обясниха, че престъпникът не им плащал и затова се отказали от него.

Очаква се обвинителният акт срещу Тончев за изнасилването на колежката му да бъде готов до 2 месеца. От таксиметровата фирма, в която работел, го уволнили.

Изнасилената жена е 13-ата жертва на сексуално престъпление в София от началото на годината.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари