Така се паркира в парка в Русе

28

Автомобил, спрял на две инвалидни места в парка на Младежта в Русе, възмути минувачите

В социалните мрежи бе публикуван кадър на лек автомобил, паркиран едновременно на две инвалидни места в русенския парк. Авторът на снимката е коментирал, че колата е без обозначителен стикер за инвалидност. 

В случая става въпрос за нарушаване на правото на хората с инвалидност да ползват определените им затова места.

Според  Чл. 178д. (Нов - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 07.08.2012 г.) "Наказва се с глоба в размер 200 лв. лице, което, без да има това право, паркира на място, определено за превозно средство, обслужващо хора с трайни увреждания, или за превозно средство, приспособено и управлявано от хора с трайни увреждания."

Остава да разберем дали КАТ Русе ще издирят и глобят недобросъвестния шофьор на автомобила, който очевидно много е бързал, щом не е видял, че спира на две места за инвалиди. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    12
    Калев
    Там, точно там еври дей е така
  • 2
    11
    до 10
    Картата се издава на автомобила, не на инвалида. Обичайно е в Бг лимузини и други скъпи автомобили да са РЕГИСТРИРАНИ НА ИНВАЛИДИ, ЗАЩОТО ТОВА НОСИ ПОЛЗИ от сорта на намалени местни данъци , винетки и прочие.
  • 1
    10
    До 9:
    Не си запознат, приятелю.... Картата се издава на човека с увреждания, а не на автомобила. Аз, като притежателна такава карта, мога да управлявам (паркирам) няколко автомобила, дори и служебни. Друг е въпросът с издаването на безплатна винетка на автомобил, притежание на човек с увреждания – да, тогава автомобилът трябва да е с обем на двигателя до 2000 куб. см и мощност не повече от 160 к.с.
  • 3
    9
    Krasimirka
    S classe,няма как да бъде на инвалид защото всички са над 163 коня! Хубаво е глобите за такива люде да са според доходите!
  • 10
    8
    ttt
    На няколко метра от това паркомясто, едно синьо БМВ (май Х6) е решило, че тротоара му е паркомястото, при наличие на такива на самата улица. Тротоарът вече е пропаднал. Глоба за него кога?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари