Така ли се управлява ЕС?

1
Срамната гледка тези дни как се пазарите като арабски търговци на добитък за постове, ни показа колко е хубаво в Европа
Срамната гледка тези дни как се пазарите като арабски търговци на добитък за постове, ни показа колко е хубаво в Европа

ХУБАВО МЯСТО ЛИ Е ЕВРОПА?

Баце днес заяви, че по-хубаво място от Европа нямало. Това по повод европейските депутати, които не са станали на химна на Европа, да ходили в Русия или Китай, като не им харесвало.

Значи, Баце, да ти обясня нещо накратко, че да разбереш. Срамната гледка тези дни как се пазарите като арабски търговци на добитък за постове, ни показа колко е хубаво в Европа. Стана ясно, че няма значение качества, личности, а само и единствено политическото разпределение на силите в ръководството на ЕС. По подобен начин избрахте болният от "ишиас" Юнкер, а сега продължавате с още по-срамни договорки, в резултат на което ще видим на върха в Европа хора, които не стават за нищо. Също като в България. За нищо не става, ама наш човек!

Още по-срамно е Баце да се опитва да изтъргува подкрепата за България срещу отпадане на мониторинга за съдебната власт. Тоест, ние гласуваме за вас, а вие ни оставяте да си прави каквото си поискаме в правосъдието, без да ни се месите и да ни критикувате. ТАКА ЛИ СЕ УПРАВЛЯВА ЕС?

Не се и съмнявайте, че договорките ще включват и подкрепа за Баце и липса на критики, така че да запази властта си. Включително да няма конкретни обвинения за корупцията и престъпността.

ЕС отдавна загуби ценностната си система да обединява европейските народи. В момента го подкрепят хора на личния егоистичен принцип - дава ми възможност да пътувам без визи, дава ми възможност да се махна от България и да отида да уча или работя другаде. Ценности вече няма. А и дали е имало? Икономически съюз, създаден с бизнес-цели, превърнал се в политически и раздул се до степен на пълен блокаж. Колкото повече администрация и непремислени нормативни и други актове се създават, толкова по-объркано става всичко в Европа.

Да не пропускаме и това, че няколкото големи държави, Бенелюкс, на практика решават почти всички основни въпроси в съюза, а ние имаме честта да ги подкрепяме и изпълняваме.

Хубаво място ли стана Европа? С хилядите бюрократи в Брюксел, които издържаме, с мигрантите на всеки ъгъл, с насилствено налаганата джендър и толерастка идеология на всички! Харесва ли ни тази Европа, в която нациите нямат думата, а всичко се решава в Брюксел? На мен не ми харесва.

И преди някой да каже да ходя в Русия или Китай като не ми харесва, ще заявя, че съм българка, моето място е в България и аз като гражданин имам правото да заявя къде искам да е мястото на България! Никой джендър и психодесен няма правото да ме гони от РОДИНАТА МИ! Защото българите имаме правото да определим мястото на България. А не продажниците, които слагат знамето на ЕС преди знамето на България!

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари