Тайната на японките за красива кожа

1
Кожата им е бяла и безупречна и почти нямат бръчки с напредване на възрастта
Кожата им е бяла и безупречна и почти нямат бръчки с напредване на възрастта

Красотата на японските жени е известна със своята голяма деликатност и елегантен и неостаряващ външен вид.

Кожата им е бяла и безупречна и почти нямат бръчки с напредване на възрастта.

Поради своята култура, те са наясно от малки да се грижат много за кожата си и това е тяхната истинска тайна за красота, за да запазят този завиден външен вид. Тази тайна на японските жени може да се обобщи в пълна защита срещу слънцето, ежедневно почистване и диета, богата на антиоксиданти.

Без слънце върху кожата

Първото правило... Излагането на слънце без адекватна защита е основният фактор за преждевременното стареене на кожата. Японските жени винаги носят цялото си тяло добре защитено и е обичайно да ги виждате с шапки и чадъри, за да избегнат слънчевите лъчи върху лицата си.

Лъчите генерират свободни радикали, които ускоряват фотостареенето на кожата, причиняват петна и карат кожата да губи колаген и твърдост, което води до този твърд вид и по-изразени бръчки с течение на времето.

Няма извинение да не използвате добър слънцезащитен крем. На пазара има много видове, за да изберете този, който най-добре подхожда на вашата кожа.

Двойно почистване на лицето ежедневно

Наличието на добре почистена и хидратирана кожа е от съществено значение, за да изглеждате добре и да имате гладка, здрава и млада кожа, пише Актуално. Японските жени са много дисциплинирани и инвестират много време в извършването на този процес и това е част от ежедневния им ритуал. Те обикновено отделят около 30 минути всяка вечер за своите процедури за лице.

Първо извършват почистване за премахване на замърсяванията от кожата на лицето и премахване на следи от пот, грим, замърсявания... Второто почистване има за цел да премахне мъртвата кожа. Може да се направи с домашен лек, който не уврежда кожата, като смес от оризова вода, едра сол, бадемово масло и сушена лавандула. С тази смес си направете ексфолиращ масаж. След това се изплакнете обилно с топла вода. С тази рутина успяваме да премахнем мъртвата кожа и да активираме кръвообращението на лицето.

Значението на добрата диета

Храненето на основата на антиоксиданти помага за предотвратяване на стареенето. Основата на диетата им е оризът, храна, богата на витамин В, инозитол и линолова киселина, която помага за забавяне на стареенето, подхранва и овлажнява кожата и помага за нейното регенериране, тъй като антиоксидантите подпомагат производството на колаген. Оризът също е много популярен в средиземноморската диета и имаме много рецепти за приготвяне.

Като допълнение - соя!

Соята е продукт, пълен с ползи и също е храна, широко консумирана в азиатската култура и страхотен съюзник срещу ефектите на времето върху кожата, тъй като я подхранва и улеснява регенерацията на клетките. Водораслите и рибата също са част от редовната им диета и са с високо съдържание на витамин С, бета-каротин и омега 3 мастни киселини, които участват в образуването на колаген

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари