СЗО се готви да обяви края на пандемията от COVID-19

0
След поредицата от мутации коронавирусът вече не представлява такава опасност
След поредицата от мутации коронавирусът вече не представлява такава опасност

След поредицата от мутации коронавирусът вече не представлява такава опасност

Световната здравна организация (СЗО) е близо до обявяването на края на пандемията от коронавирус, тъй като след поредицата от мутации той вече не представлява такава опасност. Това обяви вирусологът и председател на Италианската агенция по лекарствата (Aifa) Джорджо Палу в интервю за националния ежедневник Corriere della Sera, цитиран от агенция "Фокус".

"Трябва да обявим края на пандемията. Вярвам, че Световната здравна организация е близо до това, забавянето се дължи на предпазливост“, обяви Палу.

Той отбеляза, че циркулиращият щам "Арктурус“ често причинява настинки и конюнктивити при деца.

"Има много кратък инкубационен период, два дни в сравнение с този на предходните щамове от 7-8 дни, което ускорява предаването му, но вирусът спира в горните дихателни пътища, без да навлиза в белите дробове, което прави заболяването леко или асимптоматично“, обясни вирусологът.

По думите му необходимостта от ваксиниране остава само за рисковите групи, сред които и възрастните хора.

"Очакваме официалния сигнал за края (на пандемията от COVID-19 - бел.ред.). Разбира се, живеем в контекст, който от вирусологична гледна точка със сигурност е следпандемичен. Данните за смъртността, заболеваемостта, постоянно хоспитализации също говорят за това“, добави Палу.

По-рано генералният директор на СЗО Тедрос Адханом Гебрейесус заяви, организацията ще може да обяви края на пандемията от COVID-19 в света до края на 2023 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    5
    До 4:
    daskal-е, готов съм да ти отстъпя моите дози, няма да ги ползвам тия мъэгочи! Пък и много побъркани ковид-идиоти се навъдихте, набихте си по 7-8 бустера, така и не поумняхте, обаче ви е грижа да не се развалят останалите *живителните* течности или пък да ги бракуват!
  • -1
    4
    daskal
    А какво става с ваксините? Произведените за милиарди долари ваксини, които все пак имат срок на годност.
  • 4
    3
    Заповед_за_арест_на_Бил_Гейтс
    Съд във Филипините издаде международна заповед за арест на Бил Гейтс като част от разследване на разпространението на ваксинацията срещу Covid-19 на територията. Излишните смъртни случаи се увеличиха след кампанията за ваксиниране във Филипините, като стотици хиляди граждани умират ненужно и много други са ранени и осакатени, според прокурорите. Съдията каза, че Гейтс, като основател на фондацията на Бил и Мелинда Гейтс, е „издирван във връзка със стотици хиляди смъртни случаи, брой, който не може да бъде оценен в момента и със сигурност ще нараства експоненциално с времето“. Филипините вече бяха забранили на Гейтс да влиза в страната през 2016 г. и поискаха от Интерпол да предаде заповедта за арест като „червено известие“ на други полицейски сили по света, искане, което досега остава неудовлетворено. Съдът за отвратителни престъпления в Манила издаде заповед за ареста на Гейтс по член 248 от ревизирания наказателен кодекс (RPC), който предвижда минимален затвор от 20 години и един ден. Новината незабавно беше посрещната със суперразпореждане, издадено от Фондация Гейтс, което не позволява на медиите в съответните юрисдикции да съобщават за заповедта за арест или съществуването на суперразпореждането, докато случаят не бъде разрешен. Филипините имат история на съдебни дела срещу международни агенции, прокарващи ваксини на територията. През 1995 г. Филипините обвиниха агенцията на ООН УНИЦЕФ, че води тайна кампания за стерилизация на територията. Щатът спечели съдебна заповед за спиране на програма на УНИЦЕФ срещу тетанус, която използваше ваксина срещу тетанус, тайно примесена с лекарство за аборт. Анти-hCG-завързани ваксини също бяха открити в най-малко четири други страни. Говорител на фондация Гейтс отказа да коментира заповедта за арест в четвъртък, като каза пред местното радио: „Това е недоразумение, което ще изгладим“. https://www.eutimes.net/2023/03/bill-gates-arrest-warrant-issued-in-philippines-for-premeditated-murder-linked-to-vaccine-roll-out/
  • 6
    2
    Аааа
    Вече са го измислили 😊 Не си чел сигурно за мутацията XXYYYZZZNaMajkaImVP*ta, която се е адаптирала към кучетата и е безопасна за тях, обаче пък е "много опасна" за хората...
  • 12
    1
    Балканеца
    Ай честито! Да видим след него какво ще измислят.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари