Светослав Малинов: Резултатът от предсрочните избори може да доведе до нови избори

1
Избирателите трябва добре да си направят сметка - като гласуват за някого, да имат предвид евентуалните му партньори
Избирателите трябва добре да си направят сметка - като гласуват за някого, да имат предвид евентуалните му партньори Снимка: БГНЕС

Избирателите трябва добре да си направят сметка - като гласуват за някого, да имат предвид евентуалните му партньори

"Засега Конституцията ни пази от кризи, защото има процедура, която отваря възможности, макар че те намаляват. Това, че президентът каза, че следващата седмица ще обяви кога ще даде мандата на ГЕРБ, а не че ще им го даде тогава, се прави, за да работи парламентът. Най-голямата драма, когато има служебен кабинет, е, че парламентът не работи. Когато имаме парламентарна република, а парламентът не работи, тогава сме слаби. Парламентът трябва да поработи още поне две седмици, за да се вземат решенията за усвояването на парите по Плана за възстановяване". Това каза пред БНР политологът доц. Светослав Малинов, ръководител на катедра "Политология" в Софийския университет.

И посочи, че има шансове за съставяне на правителство с трети мандат.

"Винаги е било по-вероятно да отидем на избори. От момента, в който започна процедурата, сме в предизборна кампания".

В предаването "Хоризонт за вас" политологът заяви, че резултатът от предсрочните избори може да доведе до нови избори:

"Най-важният въпрос не е дали партиите в бъдещия парламент ще са повече отсега или по-малко, а дали ще има работещо мнозинство. Напълно вероятно е да няма такова. Затова избирателите трябва добре да си направят сметка - като гласуват за някого, да имат предвид евентуалните му партньори".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари