Сунак и Фон дер Лайен изразиха възмущение от смъртта на Навални

0
Двамата лидери обсъдиха Близкия изток и Украйна
Двамата лидери обсъдиха Близкия изток и Украйна Снимка: Alamy / архив

Двамата лидери обсъдиха Близкия изток и Украйна

Британският премиер Риши Сунак и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разговаряха днес по телефона за Украйна, ивицата Газа, Червено море и смъртта на Алексей Навални, съобщи говорител на "Даунинг стрийт", цитиран от Ройтерс и БТА.

"Министър-председателят и Фон дер Лайен изразиха възмущението си във връзка със смъртта на Алексей Навални и подчертаха, че е изключително важно да се потърси сметка на онези в руската система, които са отговорни за това", се казва в изявление на говорителя.

Сунак и Фон дер Лайен осъдиха също нападенията на хусите в Червено море, се посочва още в изявлението.

Британският премиер е информирал председателката на ЕК за неотдавнашните си разговори с израелския министър-председател и с краля на Йордания за ситуацията в Израел и Газа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    Теодосий Теодосиев
    https://www.youtube.com/watch?v=DKt5aU8fm8Q ... Теодосий Събев Теодосиев е дългогодишен преподавател по физика в ПМГ „Никола Обрешков“, град Казанлък, България. Ръководи и специализирана школа по приложна математика и физика. За нуждите на школата е създал база за експериментални задачи по физика. Той е действащ учител и ежегодно дава по-голямата част от националните отбори на България за международни състезания и олимпиади по физика. От общо 11 златни медала, печелени от български участници на Международни олимпиади по физика, 7 са на възпитаници от неговата школа, включително най-високите индивидуални резултати и отборни постижения. Има 13 индивидуални първенци на националните олимпиади по физика и повече от 50 участници на МОФ. Теодосий Теодосиев е и активен общественик. Избран е за първи председател на Националния клуб на учителите новатори. В продължение на много години е бил член на редколегията на списание „Физика“, в редакционния съвет на списание „Проблеми на образователната политика“, член на Управителния съвет на Съюза на физиците в България, член на Висшия учебен съвет към Министерство на просветата и др. Рецензент е на сборници и учебници по физика. Автор е на стотици статии. Награди и отличия Носител е на множество награди и отличия, сред които орден „Св. св. Кирил и Методий“ I степен (2006), три пъти наградите „Св. Неофит Рилски“, наградата „Райна Кандева“, двукратно наградата на фондация „Св. св. Кирил и Методий“, награди от Физическия факултет на Софийския университет Св.Климент Охридски за най-много приети студенти. Теодосий Теодосиев е носител на титлата на Дарик радио „Мъж на годината“ за 2014 г. За дългогодишния си безкористен труд и издигане авторитета на България с Решение № 89 от 31 май 2004 г. на Общински съвет - Казанлък е удостоен със званието „Почетен гражданин“ на родния си град.
  • -1
    1
    Сунак тоя циганор да си ходи в...
    а Лайнен да се зарови в лайната дето плямпа, че да млъкне дано! Ще бъдат съдени от Международен трибунал за клевета за убийство, за която нямат нито едно доказателство. И заедно с тях и Бойко Борисов трябва да бъде изправен пред същия този трибунал, задето първи в България обяви "Навални е убит". Абе , мутро недодялана, ти видял ли си, чул ли си, как може тъй да говориш?! Тогава и за Борисов някой може да каже, че е искал да убие Гешев или че е убил Мишо Бирата и май че това е по-близко до истината, отколкото, че Навални е бил убит.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари