Урсула Фон дер Лайен: Русия трябва да плати за престъпленията си

0
Дори децата не са били пощадени, заяви председателят на ЕК.
Дори децата не са били пощадени, заяви председателят на ЕК.

Председателят на Европейската комисия заяви, че е била свидетел на "зверствата", извършени от руските сили в Буча

"Русия трябва да плати за своите престъпления", заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, цитирана от Sky News и агенция Фокус.

Фон дер Лайен отбеляза, че е подписано споразумение за създаването на "Международния център за разследване на престъплението агресия" в Хага.

Според председателя на ЕК нахлуването на руския президент Владимир Путин в Украйна е причинило "неописуемо страдание" и Западът трябва да направи "всичко", което е по силите му, за да изправи виновниците пред правосъдието.

Тя описа, че е била свидетел на "зверствата", извършени от руските сили в Буча, където са открити масови гробове, мъртви тела със завързани на гърба ръце и доказателства за изтезания след отстъплението на московските войски.

"Има все повече доказателства за преки атаки срещу цивилни, както и срещу енергийна и друга инфраструктура“, подчерта Фон дер Лайен.

"Изтезанията, малтретирането, сексуалното насилие и бързите екзекуции са били извършени от руските сили. Дори децата не са били пощадени.“, добави председателят на ЕК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    13
    Невинен
    На Урсула и харесват целувките на Зеленски ,мине не мине ден все Русия и руснаците са и виновни Тази изкуфяла немкиня няма ли да влезе в затвора ?
  • 3
    12
    До 11
    Обеси се ти третополов прошляк!
  • -4
    11
    до 10
    ти си много изпаднал нещастен прошляк щом имаш такива желания, що не се обесиш? защо се мъчиш....
  • 4
    10
    Spermaman
    №9, виж как знаеш. Просто като те видях как ходиш кат табуретка след сеанса, викам си няма начин на Лайнен да не и хареса.
  • 1
    9
    До 8
    Тебе там ли ти пръснаха свинктера?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари