Студентски стажове в Областна администрация

0
До края на март ще бъдат обявени 10 стажантски позиции
До края на март ще бъдат обявени 10 стажантски позиции

До края на март ще бъдат обявени 10 стажантски позиции

Областна администрация – Русе и през тази година ще се включи в националната кампания за студентски стажове в държавната администрация. Очакванията са до края на месеца да бъдат обявени позициите, за които студентите ще могат да кандидатстват. На този етап от администрацията предвиждат да обявят десет позиции, като четири от тях ще бъдат в направление право. Толкова ще бъдат и за обучаващите се по специалности, свързани с администрацията и управлението. Другите две места ще бъдат за студенти по архитектура, строителство и геодезия.

Надявам се повече млади хора да изберат възможността да стажуват при нас, защото тук никой да пести сили и енергия при обучението на своите стажанти“, коментира Станев. „Всеки, който постъпи при нас, макар и само на стаж, ще бъде подобаващо оценен и наистина ще има възможността да бъде част от екипа ни. Вярвам, че бъдещите ни колеги ще дадат нови идеи за развитието на институцията“, допълни още областният управител.

Предвидено е продължителността на стажа да е един месец, като той ще се проведе в периода юли – септември тази година. Всички български студенти, които се обучават в български или в чуждестранни висши училища, както и чуждестранни студенти в българските университети, ще могат да кандидатстват по национална програма от 24-и март до 10-и май. До 8-и юни ще се състоят и интервютата. Идеята е повече студенти да придобият професионален опит в административните структури на всички нива в цялата страна. По време на стажа студентите не получават възнаграждение и времето не се зачита за трудов и осигурителен стаж. Успешно преминалите ще получат сертификати. Програмата се осъществява чрез Портала за студентски стажове в държавната администрация www.staj.government.bg. Цялата процедура – публикуване на обявите, кандидатстване и подбор, класиране, потвърждаване и приемане на студентите – е изцяло онлайн, като по този начин се осигурява публичност и прозрачност на всеки етап.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари